Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10447

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συνδικαλιστριών της WIND
  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συνδικαλιστριών από την πολυεθνική εταιρεία WIND ζητάει το ΚΚΕ με Ερώτηση προς την υπουργό Απασχόλησης.
  • Κινητοποιήσεις από τις ταξικές δυνάμεις, χτες, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα και Σπάρτη.

ΣΕΛ.  9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αναμετρήθηκαν με την εργοδοσία και νίκησαν

Μετά από έξι βδομάδες σκληρού και πολύμορφου αγώνα με την εργοδοσία αλλά και τους μηχανισμούς και εκπροσώπους της αντεργατικής πολιτικής, οι εργαζόμενοι γύρισαν στη δουλειά τους με το κεφάλι ψηλά, ματαιώνοντας τις απολύσεις.


ΣΕΛ.  11

ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ η στρατηγική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι πρέπει να την απορρίψουν και να την αντιπαλέψουν χωρίς καθυστέρηση. Να διεκδικήσουν σταθερή εργασία για όλους με σύγχρονα δικαιώματα

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το ΑΕΠ στο β' τρίμηνο του 2009 σημείωσε υποχώρηση 0,2%. Επίσης, το πρόβλημα της ανεργίας έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που ακόμα και τα «μαγειρεμένα» επίσημα στοιχεία την παρουσιάζουν στο 8,5%. Δηλαδή, σχεδόν δύο μονάδες πάνω από την καταγραφή του Μάη 2008 (6,6%). Φυσικά, τα στοιχεία αυτά για την ανεργία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και είναι υποβαθμισμένα. Οι εξελίξεις στην οικονομία στην Ελλάδα και γενικότερα στην ΕΕ αποδεικνύουν ότι η στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ανεργία, αντίθετα την τροφοδοτεί και την αξιοποιεί για να χτυπήσει τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να την απορρίψουν και να την αντιπαλέψουν χωρίς καθυστέρηση, διεκδικώντας πραγματική στήριξη των ανέργων και σταμάτημα των προκλητικών επιδοτήσεων στους μεγαλοβιομήχανους. Να διεκδικήσουν σταθερή εργασία για όλους με σύγχρονα δικαιώματα.


ΣΕΛ.  3

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Να σταματήσουν οι απάνθρωπες επιχειρήσεις

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων. Χτες, έγινε μια ακόμα επιχείρηση - «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας, λίγες μέρες μετά τη μεταφορά μεταναστών από νησιά του Αιγαίου. Με παρέμβασή του στη Βουλή το ΚΚΕ καταγγέλλει τις απάνθρωπες επιχειρήσεις που εξελίσσονται σε βάρος των μεταναστών με τη μεταφορά τους σε στρατόπεδα κράτησης και με σκοπό την απέλασή τους (στιγμιότυπο από τέτοια επιχείρηση στη Χίο).


ΣΕΛ.  15

Παράσταση...

«Οχι εμείς, εσείς...», ή «όχι μόνο εμείς, αλλά και εσείς...», ή «εμείς πήραμε λιγότερα και εσείς πήρατε τα περισσότερα...». Κάπως έτσι είναι οι εκδοχές των δηλώσεων των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο «Ζήμενς». Κάθε ξεχωριστή δήλωση μοιάζει σκυτάλη αποπροσανατολισμού που παραδίδεται στον αντίπαλο - συνένοχο για να την παραλάβει και να συνεχίσει την παράσταση που τραβάει την προσοχή του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα και ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για το συμψηφισμό. Οι σχέσεις αίματος αυτών των κομμάτων με το μεγάλο κεφάλαιο είναι δεδομένες. Ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας γι' αυτό δε βρίσκεται στη Γερμανία ούτε είναι φυγόδικος σε καμιά άλλη χώρα. Είναι η ίδια η αντιδραστική πολιτική τους, που την εφαρμόζουν, ή την προτείνουν ανάλογα, αν βρίσκονται στην κυβέρνηση, ή στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό θέλουν να ξεχάσει ο λαός και γι' αυτό επιδίδονται σε λεκτικές «τούμπες» αποπροσανατολισμού. Να μην τους γίνει το χατίρι. Ο λαός με οδηγό την πείρα του πρέπει να αδιαφορήσει για την παράστασή τους και να παλέψει μαζικά και οργανωμένα για την ανατροπή της πολιτικής τους.



ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντείνονται οι ανησυχίες για το λιγνίτη

ΣΕΛ.  18
ΚΤΗΜΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ
Σε εφαρμογή σχέδιο εμπορευματοποίησης - τσιμεντοποίησης

ΣΕΛ.  16
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια βροχή ήταν αρκετή να πλημμυρίσει την πόλη

ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ