Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Γενάρη 1996

ΑΥΡΙΟ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ
Παραπλάνηση και αυταπάτες τα περί "νέας εποχής"

Η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα και τα οξύτατα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, δεν αφήνουν το περιθώριο καμιάς ψευδαίσθησης και ανοχής

Αύριο το μεσημέρι, ορκίζεται η νέα κυβέρνηση και ο Κ. Σημίτης, ως πρωθυπουργός της χώρας. Στο μεταξύ και ενώ η συνέχιση και η παραπέρα ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής της σκληρής, μονόπλευρης λιτότητας, των αποκρατικοποιήσεων και της υποβάθμισης του βιοτικού επίπεδου των εργαζόμενων θεωρείται δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, εντείνεται και η επιχείρηση της δημιουργίας ενός κλίματος τεχνητής αισιοδοξίας, αυταπατών και ψευδαισθήσεων.

Οπως γίνεται φανερό, η ενίσχυση αυτού του κλίματος αποτελεί - στη σημερινή φάση - τον πρώτιστο στόχο των επιτελείων του ΠΑΣΟΚ και του νέου πρωθυπουργού, καθώς θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόσπαση της μεγαλύτερης δυνατής ανοχής στη νέα κυβέρνηση, εκ μέρους των εργαζομένων και του λαού. Ο ίδιος στόχος κυριαρχεί και στις διάφορες επαφές και διεργασίες του Κ. Σημίτη, για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Η σύνθεσή της και ιδιαίτερα η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή νέων προσώπων θεωρούνται ως οι μοναδικοί μοχλοί τροφοδότησης και παραπέρα ενίσχυσης του καλλιεργούμενου κλίματος αναμονής και νέων προσδοκιών. Γεγονός, όμως, που σκοντάφτει στην αντικειμενική πραγματικότητα και δυσκολεύεται ακόμη παραπέρα, από τις αναγκαίες ισορροπίες, συσχετισμούς δύναμης και τριβές στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Στα πλαίσια αυτά, επίσης, γίνονται επαφές και επιχειρείται η συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση και προσώπων εκτός του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, όμως, επιτυχία, όπως σημειώνουν οι σχετικές πληροφορίες.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές, στελέχη του ΚΚΕ σημείωναν ότι δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας η επιχείρηση διασκέδασης της υπαρκτής και απόλυτα δικαιολογημένης λαϊκής δυσαρέσκειας και η καλλιέργεια νέων, ψεύτικων προσδοκιών, για δήθεν νέες εποχές. Η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα και τα οξύτατα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, δεν αφήνουν το περιθώριο καμιάς αναμονής και ανοχής. Αλλωστε, συμπλήρωναν, ούτε ο νέος πρωθυπουργός είναι νέος πολιτικός, ούτε τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είτε συμμετείχαν μέχρι σήμερα σε κυβερνητικές θέσεις είτε όχι. Οι εργαζόμενοι και ο λαός γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι, τόσο τις απόψεις και τις θέσεις τους, όσο και τη μέχρι σήμερα πορεία τους.


ΣΕΛ.  2   -   3,    6   -   7

"Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική"!

Τα θετικά αποτελέσματα της Εξόρμησης της ΚΝΕ δείχνουν τις δυνατότητες, που έχει η Οργάνωση, για μεγαλύτερο άνοιγμα μέσα στη νεολαία

Το σύνθημα ήταν το ίδιο, όπως και τότε, παραμονές του πρώτου συνεδρίου της Οργάνωσης. Η διαφορά βρίσκεται στις ανάγκες, που τώρα είναι περισσότερες. Τα φαινόμενα μοιάζουν να άλλαξαν, το σύστημα όμως παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο, εγκληματικό, ειδικά για τη νεολαία. Και καθώς, σε πείσμα των κρατούντων, υπάρχουν ακόμα και πληθαίνουν μάλιστα αυτοί που δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό, το σύνθημα ήρθε κι έδεσε: "Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική"! Τα αποτελέσματα της Εξόρμησης, που τελειώνει αυτές τις μέρες και είχε στόχο την ένταξη στις γραμμές της Οργάνωσης ενός μεγάλου αριθμού πρωτοπόρων νεολαίων, δικαίωσαν την εκτίμηση ότι οι δυνατότητες της ΚΝΕ να απευθύνεται στις πλατιές μάζες της νεολαίας είναι εξαιρετικά μεγάλες. Ταυτόχρονα, χρεώνουν τους ΚΝνίτες με νέα καθήκοντα.


ΣΕΛ.  24   -   25

Οικονομική ενίσχυση
  • Οι ΒΑΣΙΛΗΣ και ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΤΣΩΝΗΣ προσφέρουν 200.000 δραχμές, μέσω της ΚΟΒ Γουδιού, για την ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ.
  • Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Κοινότητας Αγ. Πολυκάρπου Ικαρίας, προσφέρει 100.000 δρχ. για την αποκατάσταση του ιστορικού αρχείου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ