Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9579

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ
Σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Βόλο ταξιδεύει το Φεστιβάλ

Ανοιξε χτες τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη γιορτή της ΚΝΕ και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο, με ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ. Στο Ηράκλειο αρχίζει απόψε το διήμερο και αύριο μιλάει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ. Στο Βόλο κλείνει η αυλαία το Σαββατοκύριακο με ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10

Η συνολική εξέλιξη στον ΟΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και των εργαζομένων στο χώρο

Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να ξεχάσουν ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ έγινε για να έχουμε «μικρότερο κράτος», «κράτος στρατηγείο», και ότι τάχα μ' αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τα βάρη μιας κρατικής επιχείρησης...

H συνολική εξέλιξη στον ΟΤΕ και σε όλους τους τομείς στρατηγικής σημασίας είναι σε βάρος του λαού και των εργαζόμενων σε αυτούς, υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας χτες στους εργαζόμενους του Οργανισμού. Η δημιουργία νέων όρων κερδοφορίας και ενίσχυσης του κεφαλαίου είναι η ουσία των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ με τον ΟΤΕ ανοίγει ο δρόμος για είσοδο άλλων εταιρειών στην Ελλάδα, για να παίξει ρόλο στην παγκόσμια αγορά, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό, για να πέσουν, όπως λένε, οι τιμές των υπηρεσιών, αλλά συμβαίνει το αντίθετο.

Εκφράζοντας τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στην απελευθέρωση των αγορών και της κίνησης κεφαλαίου, που υποστηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους εργαζόμενους να εκφράσουν την καθολική τους αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης στο πολιτικό επίπεδο και στο συνδικαλιστικό κίνημα και αυτό να εκφραστεί και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόνο ένα πολιτικοποιημένο κίνημα, που αλλάζει συσχετισμούς ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, μπορεί να έχει κατακτήσεις.


ΣΕΛ.  11

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ - ΙΛΙΣΙΑ
Μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός

Η φλόγα της νιότης, της ανυπακοής, συνεχίζει να καίει στις εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Αύριο Σάββατο, θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 9.15 μ.μ., ενώ νωρίτερα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης. Σήμερα στις σκηνές του Φεστιβάλ θα εμφανιστούν, ανάμεσα σε εκατοντάδες καλλιτέχνες, οι: Θ. Μικρούτσικος, Δ. Τσακνής, Γ. Κούτρας, Λ. Χαλκιάς, Φ. Πλιάτσικας, «Οναρ», Μ. Φάμελος, «Blues Berger», «Magic de Spell».


ΣΕΛ.  6   -   10


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Σήμερα η Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, η Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων από τις χώρες των Βαλκανίων, με θέμα τη δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση στα Βαλκάνια.


ΣΕΛ.  3
ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Λευτεριά στους 5 Κουβανούς

Συνεχίζεται η παγκόσμια κινητοποίηση για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών αγωνιστών, ενώ στην Ελλάδα νέες σημαντικές προσωπικότητες συνυπογράφουν το κείμενο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου για την απελευθέρωσή τους. Συμμετοχή της ΠΣΟ στην Καμπάνια Αλληλεγγύης.


ΣΕΛ.  13
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Ψηφίστε για τα προβλήματά σας

Στις εκλογές ψηφίζουμε για όλα και τον πρώτο ρόλο έχουν τα πολιτικά κριτήρια, τόνισε ο Γ. Μαυρίκος, μιλώντας στους εργαζόμενους της «ΑΛΤΕΚ». «Η ισχυροποίηση της ΝΑΣ θα δημιουργήσει πρόβλημα στο δικομματισμό και θα τους ανησυχήσει», σημείωσε.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ