Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8677

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Φιλολαϊκή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ που απαντά στο σήμερα και το αύριο

Η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ πρέπει να γίνει το μέλημα των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού

  • Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού πήρε τη σκυτάλη των πρώτων αντιδραστικών αλλαγών από τη ΝΔ, έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια, μια κούρσα ταχύτητας, ώστε πριν προλάβει ο λαός να συλλάβει το βαθύτερο νόημα των λεγόμενων «μεταρρυθμίσεων», να μπορέσει να τις περάσει διά πυρός και σιδήρου.
  • Η ΝΔ δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να αποτελεί μοχλό πίεσης, στήριξης της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας όλο και ταχύτερους ρυθμούς στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, αφού εκ του ασφαλούς μπορούσε να πετύχει να υλοποιείται το δικό της πρόγραμμα και αυτή να καμώνεται πως κλαίει για τα λαϊκά προβλήματα.
  • Με τον τρόπο τους βοήθησαν και όσοι ψήφισαν το Μάαστριχτ και παγίδευσαν τη συνείδηση του λαού στους «μονόδρομους». Οσοι, στο όνομα του ρεαλισμού, όπως ο ΣΥΝ, προσαρμόστηκαν στη «νέα τάξη», δίνοντας χέρι συνεργασίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Το ΚΚΕ μαζί με την κριτική του στις θέσεις των άλλων δυνάμεων και την παράθεση της συνολικής πολιτικής του πρότασης καταθέτει στον ελληνικό λαό συγκεκριμένα μέτωπα συσπείρωσης και συνεργασίας, με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων του Μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αντίσταση στα σχέδια απέλασης

Associated Press

Στην απόφασή της να «απελάσει» τον Γιάσερ Αραφάτ, επιμένει η ισραηλινή ηγεσία. Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν την υποστήριξή τους στον Παλαιστίνιο ηγέτη στα αυτόνομα εδάφη και στους προσφυγικούς καταυλισμούς των γειτονικών χωρών, ενώ στο αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα εναλλάσσονται ως ανθρώπινη ασπίδα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι. Στην Ελλάδα γίνονται εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε ολόκληρη τη χώρα, που η κορύφωσή τους θα είναι στη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.



ΧΙΛΗ
Τριάντα χρόνια από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν τις μέρες αυτές από το αμερικανοκίνητο φασιστικό πραξικόπημα του Αουγκ. Πινοτσέτ, που σημάδεψε ανεξίτηλα και με τα πιο μελανά χρώματα τη νεότερη ιστορία της Χιλής, αλλά και της Λατινικής Αμερικής γενικότερα


ΣΕΛ.  28   -   29
ΡΩΣΙΑ
Στις Συμπληγάδες του καπιταλισμού η Υγεία

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και την παλινόρθωση του καπιταλισμού και οι συγκρίσεις στο νευραλγικό τομέα της Υγείας είναι συντριπτικές


ΣΕΛ.  26   -   27
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αντιλαϊκή επέλαση

Συνέντευξη με τον Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας


ΣΕΛ.  24  -  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ