Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11630

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Κινητοποίηση αύριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας

ΣΕΛ.  9
ΛΑΡΚΟ
Σχέδια αναδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης

ΣΕΛ.  7

ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ το «νέο δάνειο ή κούρεμα του χρέους»

ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός έχει μία επιλογή, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική - λαϊκή εξουσία

Συνεχίζεται με ένταση η αποπροσανατολιστική για το λαό συζήτηση για ενδεχόμενο νέο δάνειο ή ενδεχόμενο νέο «κούρεμα», στο πλαίσιο της διαχείρισης του κρατικού χρέους της Ελλάδας. Και οι δύο απαντήσεις σ' αυτό το δίλημμα οδηγούν σε κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων. Η αντιπαράθεση γύρω από αυτό το ζήτημα, που γίνεται μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών κέντρων, αφορά τα δικά τους συμφέροντα για το ποιος θα βγει πιο κερδισμένος από την κρίση. Ο λαός να απορρίψει όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και να γυρίσει την πλάτη στα πολιτικά κόμματα που τον καλούν να στρατευθεί με τη μία ή την άλλη επιλογή του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Δραματική αναμονή για δεκάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, πάνω από 35.000 παιδιά αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς. Οι πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα την Κυριακή 25 Αυγούστου.


ΣΕΛ.  15

Προσφορά

Η Ιοκάστη Αλειφεροπούλου προσφέρει 3.000 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του παππού της ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΙΩΤΗ.


Κανένα όφελος για το λαό

Η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς ενεργειακά σχέδια και προγράμματα. Το Σεπτέμβρη θα γίνουν οι συμβάσεις παραχώρησης στα μονοπώλια των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Την ίδια ώρα ετοιμάζεται η σύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας με υποθαλάσσιο καλώδιο, που θα ανοίξει το δρόμο της διασύνδεσης με τη Δυτική Ευρώπη. Η κυβέρνηση παρουσιάζει τα ενεργειακά της σχέδια ως ανάπτυξη που ωφελεί το λαό, όπως έκανε και με τον αγωγό φυσικού αερίου TAP. Στον ενεργειακό τομέα υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον των μονοπωλίων για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και οξύτατοι ανταγωνισμοί για τη μοιρασιά τους. Αρκεί να υπενθυμίσουμε πως για τις ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ, που ενδιαφέρονταν ρωσικά μονοπώλια, έκαναν ανοιχτή παρέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ. Για το λαό κανένα όφελος δε θα προκύψει απ' αυτή την ανάπτυξη. Θα συνεχίσει να πληρώνει την Ενέργεια ολοένα και πιο ακριβά, ενώ ελάχιστες και κακοπληρωμένες θα είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Ταυτόχρονα, οι ανταγωνισμοί στην Ενέργεια και στη μεταφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο εγκυμονούν και άλλους κινδύνους. Μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η λύση για το λαό είναι ο κοινωνικοποιημένος τομέας Ενέργειας - λαϊκή ιδιοκτησία.



ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ

Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΑ οργανώνει, σήμερα, η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ. Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί εργαζόμενους και ανέργους στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι στις 10 το πρωί και στη συνέχεια σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ στην Αθήνα (Μετσόβου 15). Στην κινητοποίηση καλεί με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  24
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ
Ενάντια στο λαό η ιδιωτικοποίηση του νερού

ΣΕΛ.  16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε «ομηρία» το δικαίωμα στην πραγματική μόρφωση

ΣΕΛ.  10
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Αναζητούν φόρμουλα για να αρχίσει το πλιάτσικο

ΣΕΛ.  2
ΣΥΡΙΑ
Πιέσεις για πιο άμεση επέμβαση

ΣΕΛ.  11
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Καταστολή και δήθεν ευαισθησία ιμπεριαλιστών

ΣΕΛ.  11
ΣΑΜΟΣ - ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Αντέδρασαν στην αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής!

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ