Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11627

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τους φέρνουν και τους τσακίζουν κεφάλαιο - ΕΕ - κυβερνήσεις

ΣΕΛ.  12  -  13
ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ - ΕΣΕΕ
Μεθοδεύουν δραστικές περικοπές στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων

ΣΕΛ.  10

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ την Παρασκευή 23 Αυγούστου

Σε κινητοποίηση την Παρασκευή 23 Αυγούστου ενάντια στην κατάργηση νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες προχωρούν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, μέρα που ανακοινώνονται τα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Οι Γραμματείες Αττικής και Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούν σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους όλων των νοσοκομείων.

Στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Μαζί με τους εργαζόμενους και οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι, οι κάτοικοι ολόκληρων περιοχών που θα χάσουν υπηρεσίες Υγείας από τα 8 νοσοκομεία που καταργούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη: «Πολυκλινική», Πατησίων, «Αμαλία Φλέμινγκ», «Σπηλιοπούλειο», «Αγία Βαρβάρα», Ειδικών Παθήσεων, Αφροδίσιων Νοσημάτων, «Παναγία». Την «πόρτα» της διαθεσιμότητας βλέπουν και 61 εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο και της κατάργησης των ψυχιατρικών νοσοκομείων μέχρι το 2015. Και έπεται συνέχεια, αφού αυτή είναι μόνο η πρώτη φάση της διαθεσιμότητας στον τομέα της Υγείας και της κατάργησης νοσοκομείων...


ΣΕΛ.  2  -  3

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νέο αιματοκύλισμα του λαού

Σε ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ των οπαδών του ανατραπέντος Προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, των Αδελφών Μουσουλμάνων και των δυνάμεων καταστολής της, υπό το στρατό, μεταβατικής κυβέρνησης, εξελίσσονται τα γεγονότα στην Αίγυπτο, με νέο αιματοκύλισμα του αιγυπτιακού λαού. Ιδιαίτερα επίκαιρα τα συμπεράσματα της Περιφερειακής Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων του Ιούνη.


ΣΕΛ.  24

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη των παππούδων του ΘΟΔΩΡΗ ΛΑΠΑΝΑΪΤΗ, μέλους του ΚΚΕ για 4 δεκαετίες (αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ) και ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ και της προδικτατορικής ΕΔΑ, καθώς και του αδερφού του ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΠΑΝΑΪΤΗ, μέλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2007, ο σύντροφος Θοδωρής Λαπαναΐτης προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ «902»το ποσό των 7.500 ευρώ, παραιτούμενος από το σύνολο σχεδόν της αποζημίωσής του (8.300 ευρώ) ως πρώην εργαζομένου του «902».



39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεγάλο νεανικό πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός

ΣΕΛ.  11
ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ
Φόροι, χαράτσια και στο βάθος πλειστηριασμοί

ΣΕΛ.  14
ΑΡΚΤΙΚΗ
Ανταγωνισμοί για την Ενέργεια

ΣΕΛ.  16   -   17
ΥΕΜΕΝΗ
Στο έλεος αμερικανικών επιδρομών

ΣΕΛ.  19
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Συζήτησαν και για «μη επανδρωμένα αεροσκάφη»;

ΣΕΛ.  5
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πιο υποβαθμισμένο και ταξικό Λύκειο

Λύκεια με υποβαθμισμένο τον αυτοτελή μορφωτικό τους ρόλο και με εντονότερο το χαρακτήρα τους ως προθάλαμου είτε της Ανώτατης Εκπαίδευσης είτε της πρώιμης εκμετάλλευσης των παιδιών, είναι αυτά που φέρνει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».


ΣΕΛ.  6  -  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ