Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11619

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιταχύνει κατασχέσεις σε φτωχούς εμπόρους και επαγγελματίες

ΣΕΛ.  18
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σαρωτικό χτύπημα στη μόρφωση των παιδιών

ΣΕΛ.  8

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ από το κυνήγι του κέρδους

Μία έρευνα του «Ριζοσπάστη» στα εργοστάσια της περιοχής της Χαλκίδας, που είναι κλειστά, που απολύουν μαζικά τους εργάτες, που τους χρωστούν δεδουλευμένα πολλών μηνών, που χρωστούν ακόμα και αποζημιώσεις στους απολυμένους τους. Ανθρώπινες ζωές, έμπειρο επιστημονικό, τεχνικό κι εργατικό δυναμικό που ισοπεδώνονται. Μεγάλες παραγωγικές μονάδες τις οποίες έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, που μπορούν να δουλέψουν καλύπτοντας λαϊκές ανάγκες, αλλά βάζουν λουκέτο επειδή αυτό συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο ώστε να ξεπεράσει την κρίση του, φορτώνοντάς την στους εργάτες, διασφαλίζοντας την παραπέρα κερδοφορία του με μισθούς πείνας κι ανύπαρκτα δικαιώματα, εκποιώντας μονάδες - φιλέτα, ακόμα ακόμα αλλάζοντας το αντικείμενό τους σε αναντιστοιχία ακριβώς με αυτές τις ογκούμενες λαϊκές ανάγκες.

Μόνη ελπίδα για την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής είναι η οργάνωσή τους, η συμπόρευση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, ο κοινός αγώνας ενάντια στην εργοδοσία, στους πολιτικούς της εκπροσώπους και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.


ΣΕΛ.  11  -  13

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Λιγότερα τμήματα και ακόμη χειρότερες υπηρεσίες

Λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια, νέες συγχωνεύσεις τμημάτων και ακόμη χειρότερες υπηρεσίες Υγείας για το λαό θα προκύψουν και από τη διαθεσιμότητα των 1.618 εργαζομένων 8 νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, του Ινστιτούτου Ερευνας Νοσημάτων Θώρακος, Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας και από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.


ΣΕΛ.  9

ΚΚΕ
Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες

Το ταξίδι του πρωθυπουργού έχει στόχο να διασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των ΗΠΑ για τη συνέχιση και εμβάθυνση του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ενεργειακούς και άλλους ανταγωνισμούς, στα στρατηγικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Περιλαμβάνονται νέες αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό όσοι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες ότι από αυτό το ταξίδι θα μπορούσε να προκύψει κάτι θετικό γι' αυτόν, όπως η πίεση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για ένα νέο «κούρεμα» του χρέους. Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Με ή χωρίς νέο «κούρεμα» χρέους, με το σημερινό ή με ένα άλλο μείγμα διαχείρισης του συστήματος και της κρίσης του - τύπου Ομπάμα, που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ - ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί οδηγούνται σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία.

Μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι να απαλλαγεί ο λαός από το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική για το λαό.



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Προσφέρει «ευκαιρίες» στα αμερικανικά μονοπώλια

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Επιταχύνουν την αξιολόγηση δομών - προσωπικού

ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Καταργούνται δεκάδες Γυμνάσια και Λύκεια

ΣΕΛ.  8
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Υπογράφουν σήμερα «Μνημόνιο» για την Ενέργεια

ΣΕΛ.  24
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Ισχυρός σεισμός 5,1 ρίχτερ

ΣΕΛ.  14
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»
Τώρα κινδυνεύουν με κυρώσεις!

Με «έξωση» από τα περιβόητα προγράμματα της υποτιθέμενης ενίσχυσης νέων αγροτών, αλλά και με την επιβολή χρηματικών κυρώσεων απειλούνται τουλάχιστον 5.000 νέοι παραγωγοί, ενδεχόμενο που αν υλοποιηθεί θα σημάνει γι' αυτούς κυριολεκτική οικονομική καταστροφή. Για το πρόβλημα έχουν προειδοποιήσει ήδη από τις αρχές του χρόνου γεωπόνοι των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και είχε δημοσιεύσει στις 14 Απρίλη ο «Ριζοσπάστης».


ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ