Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11589

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Οχι διαχείριση της ανεργίας - Ζωή ανθρώπινη με πλήρη δικαιώματα

ΣΕΛ.  6   -   7
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Από σήμερα οι αναχωρήσεις με προορισμό τα Χανιά για το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο

ΣΕΛ.  3

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 11 Ιούλη στο Σύνταγμα στις 8 μ.μ.

Το συλλαλητήριο πρέπει να αποτελέσει μία γερή ταξική απάντηση σε κυβέρνηση - τρόικα - κεφαλαιοκράτες και εφαλτήριο για την κλιμάκωση των αγώνων ανατροπής της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων

Συλλαλητήριο ενάντια στις αντεργατικές - αντιλαϊκές ανατροπές που θα φέρει με πολυνομοσχέδιο στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα η κυβέρνηση, διοργανώνει η Γραμματεία Αττικής του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του Λεκανοπεδίου να δώσουν μαζική αποφασιστική απάντηση στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και τρόικα. Να οργανώσουν τη δράση στους χώρους δουλειάς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε να μην περάσει η παραπέρα υπονόμευση του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, οι νέες περικοπές στις συντάξεις, να εμποδιστεί η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, οι απολύσεις στο Δημόσιο, το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, η προσπάθεια νέας μείωσης μισθών.


ΣΕΛ.  3

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργάτες του «Κατσέλη»

Μαζική και μαχητική ήταν η χτεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργάνωσαν η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αττικής για τους εργάτες της εταιρείας «Nutriart».


ΣΕΛ.  15

ΚΚΕ
Φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο φοροληστεία στο λαό

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ σαν αρπακτικά εφορμούν σε βάρος του λαού με νέα φοροληστεία και ταυτόχρονη προκλητική μείωση της φορολόγησης του κεφαλαίου. Με το ένα χέρι τσακίζουν διαρκώς τους εργαζόμενους και με το άλλο χέρι δίνουν απλόχερα δώρα στο κεφάλαιο, γιατί αυτό υπηρετεί το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι τα δικαιώματα του λαού και εκείνα της πλουτοκρατίας είναι ασυμβίβαστα. Οσοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζονται ότι μπορούν να τα παντρέψουν με ένα άλλο μείγμα πολιτικής εντός των τειχών του συστήματος, κοροϊδεύουν το λαό. Η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της δε θα σταματήσουν να τσακίζουν με όλους τους τρόπους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Κάτω οι φόροι, ο λαός να ορθώσει ανάστημα. Κανείς μόνος απέναντι στα νύχια της εφορίας, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, να χτίσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία για φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Κλιμακώνουν παζάρια και εκβιασμούς

ΣΕΛ.  8
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Για ακόμα φτηνότερους εργάτες

ΣΕΛ.  10
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Επέμβαση του στρατού, προσωρινή αναστολή του συντάγματος

Προσωρινή αναστολή του συντάγματος, τεχνοκρατική κυβέρνηση με πρόσωπα κοινής συναίνεσης, ανάληψη της ευθύνης όλων των καθημερινών κρατικών υποθέσεων από τον επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου μέχρι την εκλογή νέου προέδρου, και προετοιμασία νέων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών από το Συνταγματικό Δικαστήριο είναι οι βασικοί άξονες του «οδικού χάρτη» πολιτικής μετάβασης που κοινοποίησε σε διάγγελμά του ο αρχηγός του αιγυπτιακού ΓΕΣ.


ΣΕΛ.  17
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις

ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε αγωνιστική τροχιά

ΣΕΛ.  13
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Απορρίπτουν αιτήσεις όσων χρωστούν τροφεία

ΣΕΛ.  18
Διαμαρτυρία για τα «Αμυντικά Συστήματα»

ΣΕΛ.  15
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η ΕΡΤ θα πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ