Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11479

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διά βίου συντήρηση της χρήσης ναρκωτικών και ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης

ΣΕΛ.  3
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πικετοφορίες το Σάββατο για την προετοιμασία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  8

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ κόντρα στη σφαγή του κατώτατου μισθού
  • Ξεσηκωμός για υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών Συμβάσεων
  • ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι να αφυπνιστούν. Να γίνουν τώρα μια γροθιά σε κάθε τόπο δουλειάς. Η απεργία στις 20 Φλεβάρη πρέπει να γίνει παντού αφετηρία οργάνωσης και αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματά τους για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων
  • ΠΑΜΕ: Να μη μείνει αναπάντητη η νέα αθλιότητα. Η εργατική τάξη να πάρει την ευθύνη της για να μην οδηγηθεί στην εξαθλίωση

Είναι προκλητικά κυνικές οι δηλώσεις του γγ του υπουργείου Οικονομικών που θεωρεί υψηλό τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά και των 511 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών. Αποκαλύπτουν τους αποκρουστικούς στόχους συγκυβέρνησης - μεγαλοεπιχειρηματιών - EE για ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, βυθίζοντας τους εργαζόμενους στη φτώχεια. Είναι άμεση επιδίωξη της πλουτοκρατίας, της ΕΕ. Στο στόχαστρό τους είναι άλλωστε και η κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων, ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η διατήρηση των προσαυξήσεων ανά τριετία συνιστά ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα για την ελληνική οικονομία. Στόχο έχουν την κατάργηση και των κλαδικών Συμβάσεων.


ΣΕΛ.  21,   5 ΗΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

ΔΙΩΞΗ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Αυτό το μήνυμα έστειλε το χτεσινό μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα γινόταν η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η οποία αναβλήθηκε ξανά, αυτή τη φορά για τις 12 Ιούνη.


ΣΕΛ.  9

Ενιαία ταξική απάντηση

Η προσπάθεια του υπουργού Εργασίας να μπαλώσει τις προκλητικές δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, ότι είναι υψηλός ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ μεικτά και των 511 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών, δεν αλλάζει την ουσία. Οτι η κυβέρνηση, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της χασούρας κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών λόγω οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και να σώσει το κεφάλαιο από τις καταστροφικές της συνέπειες, είναι έτοιμη να καταστρέψει ολοκληρωτικά την εργατική τάξη. Να θυμίσουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο σύνδεσμοι των βιομηχάνων απαιτούσαν 300 ευρώ μισθό. Αλλωστε, η κυβέρνηση είναι έτοιμη, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει τις ευνοϊκότερες συνθήκες εκμετάλλευσης των εργατών. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι αυτές οι δηλώσεις έρχονται τη στιγμή που λήγουν πολλές κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες απαιτούν να ισοπεδωθούν οι μισθοί στο ύψος του κατώτατου, που η κυβέρνηση θα καθορίζει με νόμο. Ολ' αυτά φανερώνουν και το γιατί η κυβέρνηση θέλει ουσιαστικά να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, αλλά να παρέμβει και στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλάζοντας τη δομή και τη λειτουργία του ώστε να το σμπαραλιάσει. Και σ' αυτό έχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος οι ανυπόληπτες ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, στρώνοντας το έδαφος της ταξικής υποταγής. Το λόγο έχει η εργατική τάξη. Να δώσει ενιαία ταξική απάντηση με αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που τη θυσιάζει στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου.



ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ
Κράτη και μονοπώλια ανταλλάσσουν μπαταριές

ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Συμμέτοχοι στην κοροϊδία με το «λάθος» του ΔΝΤ

ΣΕΛ.  11
ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»
Αύριο το συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΣΕΛ.  32
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχέδια για «ταξίμετρο» στο ΕΚΑΒ

ΣΕΛ.  17
ΓΡΑΜ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αύριο η διαδήλωση στη Πλατεία Ελευσίνας

ΣΕΛ.  8
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν κόντρα στην κυβερνητική αδιαλλαξία

Στηριγμένοι, γερά και σταθερά, στη δύναμη που τους δίνει η αγωνιστική συμμαχία και συμπαράταξη με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, οι μικρομεσαίοι αγρότες συνεχίζουν, για 17η μέρα σήμερα, τη σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ