Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11310

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός δεν αντέχει ούτε ένα επιπλέον μέτρο

ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
ΟΧΙ στην παγίδα των «διαλόγων» - δράση για την οργάνωση του κινήματος

ΣΕΛ.  11

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ μπορεί να βάλει ο λαός

ΚΚΕ: Τα συνδικάτα, οι λαϊκές οργανώσεις να καταδικάσουν τα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, να πάρουν πρωτοβουλίες αποκάλυψης και ανάσχεσης των αντιλαϊκών αυτών σχεδίων

Οι εργαζόμενοι της χώρας, ο λαός, έχουν ανάγκη από σύγχρονες, ποιοτικές, φτηνές και ασφαλείς σιδηροδρομικές μεταφορές. Αυτή την ανάγκη θυσιάζει στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων η πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρομικών μεταφορών που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Πολιτική που ακολουθείται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από τη δημοσιονομική τους κατάσταση και την ποιότητα των σιδηροδρομικών δικτύων τους. Η προώθηση της «απελευθέρωσης» οδηγεί σε πρόσθετη επιβάρυνση στα κόμιστρα που θα πληρώσει η λαϊκή οικογένεια και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και του πραγματικού μισθού των εργαζομένων στον κλάδο. Η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για καθολικές, φτηνές, ποιοτικές, ασφαλείς μεταφορές προϋποθέτει οι υποδομές, τα μέσα και η διεξαγωγή των μεταφορών να λειτουργήσουν με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας.


ΣΕΛ.  3

Μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς χτες στην Αθήνα

Συνθήματα αλληλεγγύης στους αποφασισμένους απεργούς χαλυβουργούς στο κέντρο της Αθήνας στο χτεσινοβραδινό συλλαλητήριο, στο οποίο κάλεσε το Σωματείο των χαλυβουργών μόλις χτες το μεσημέρι.


ΣΕΛ.  14   -   15

Κόντρα στα κυβερνητικά μέτρα

Η «λίστα» με τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. που αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εξουθενώνει το λαό. Η κυβέρνηση, μετά και τη χτεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, θέλει να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας σε κεφάλαιο - τρόικα, για την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων και τη διά πυρός και σιδήρου εξαθλίωση του λαού. Πρόκειται για μέτρα δραστικών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για Υγεία, Παιδεία κ.ά. Ταυτόχρονα δεν αποκλείουν αποκλίσεις στο φετινό προϋπολογισμό, εξέλιξη που συνεπάγεται πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Αλλά ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα. Αυτό που πρέπει άμεσα να κάνει, συνειδητοποιώντας ότι αυτή η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, είναι να κατανοήσει ότι επαναδιαπραγμάτευση σε όφελός του δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει, αυτοί που περνάνε τελικά τη γραμμή τους είναι ο πιο σκληρός πυρήνας των καπιταλιστών και των μονοπωλίων, επομένως χρειάζεται οργάνωση και αγώνας. Για να μπουν εμπόδια στα νέα μέτρα, να παρθούν πίσω και τα μέτρα που έχουν ληφθεί όλα τα τελευταία χρόνια. Αγώνας κόντρα στην πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου.



ΠΑΜΕ - «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Κατάγγειλαν τη δράση ναζιστικών ομάδων

ΣΕΛ.  18
Περιοδεία του ΚΚΕ σε μειονοτικούς οικισμούς της Ξάνθης

ΣΕΛ.  8
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Τσακίζει την περίθαλψη

ΣΕΛ.  12
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Κίνδυνος με τα ραδιενεργά κατάλοιπα

ΣΕΛ.  14   -   15
ΙΣΠΑΝΙΑ
Οριστικοποιείται το μνημόνιο

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για τους πυροσβέστες

ΣΕΛ.  10
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αναγκαιότητα η φυσική αγωγή

Δυστυχώς, στην Ελλάδα η φυσική αγωγή έχει πάει πάρα πολύ πίσω. Ποτέ δεν ήταν σε μία καλή στάθμη, σήμερα μάλιστα κοντεύει να πάρει διαζύγιο από το σχολείο, κοντεύει να πάρει διαζύγιο από τα πανεπιστήμια και οι δήμοι, λόγω οικονομικών, έχουν περιορίσει τις όποιες δραστηριότητες έκαναν, οργανωμένες ή και εθελοντικές.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ