Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11147

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
«Ελεημοσύνη» αντί για σταθερή δουλειά και μέτρα ουσιαστικής προστασίας

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με ωμούς εκβιασμούς «μαχαίρι» στις ιατροφαρμακευτικές παροχές

ΣΕΛ.  13

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ Αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς

Η ημερομηνία της απεργίας αποφασίστηκε χτες σε σύσκεψη των προεδρείων των ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου

  • Σύσκεψη του ΠΑΜΕ με σωματεία της Αττικής, χτες, για την οργάνωση της απεργίας συμπαράστασης σε όλους τους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις.
  • Ολοι στην πολύμορφη, ακούραστη δράση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές να γίνει υπόθεση των εργατών η επιτυχία της απεργίας.
  • Οι εργαζόμενοι, με καθολική συμμετοχή στην απεργία, να απαντήσουν μαχητικά, αποφασιστικά στην οξύτατη επίθεση που δέχονται από κεφάλαιο, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΣΕΛ.  11

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
«Μάθετε "γράμματα" παρέα με τους χαλυβουργούς»

Η χτεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν το σωματείο και η Επιτροπή Γυναικών Χαλυβουργών στο χώρο του εργοστασίου, όπου παρουσιάστηκε και το βιβλίο «Ο βασιλιάς άνθρακας», ήταν ενταγμένη στον πολύπλευρο αγώνα των χαλυβουργών. Απευθυνόταν στα παιδιά των απεργών, που είναι φοιτητές και μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.


ΣΕΛ.  10

Προσφορά

Ο Μαρίνος Ζήσης και η παρέα του έχουν μέχρι τώρα συγκεντρώσει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και προσφέρουν 3.000 ευρώ.


Κυνικοί

«Θα πάρουμε τα πιο δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821. Σκληρά, αλλά απαραίτητα για να πάρουμε τα 130 δισ. Αλλιώς δεν μας τα δίνουν. Δεν χαρίζει κανείς λεφτά. Θα τα πάρουμε αυτά στις 10 Μαρτίου και στις 15 Μαρτίου θα διαλύσουμε τη Βουλή για να πάμε σε εκλογές. `Η απελπισμένος πρέπει να είμαι, ή τρελός. Θα πω στο λαό "κοιτάξτε, γονατίστε γιατί είναι απαραίτητο να το κάνετε, αλλά ψηφίστε με"». Αυτά είπε χτες ο Καρατζαφέρης στον ΣΚΑΪ. Δεν υπάρχει πιο χυδαία και κυνική ομολογία από τους πολιτικούς εκφραστές των αστών για τις προθέσεις τους να φορτώσουν με νέα αβάσταχτα μέτρα το λαό και να τον οδηγήσουν σαν πρόβατο στη σφαγή, για να σωθεί το κεφάλαιο. Ο Καρατζαφέρης ομολογεί ότι η επίθεση που ετοιμάζει η τρικομματική συγκυβέρνηση των μονοπωλίων δεν έχει προηγούμενο και πως ο εκβιασμός υποταγής του λαού στην πιο άγρια, μεταπολεμικά, πολιτική με πρόσχημα τις δόσεις θα επαναληφθεί και τώρα, πολλαπλάσια οξυμένος. Θέλουν το λαό γονατισμένο και αμολάνε τον Καρατζαφέρη να καλλιεργήσει το έδαφος για τα χειρότερα που φέρνουν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα ότι ο λαός δεν πρέπει να χάσει ούτε λεπτό. Να παλέψει οργανωμένα για την ανατροπή τους και το τσάκισμα της πολιτικής που συνυπηρετούν τα αστικά κόμματα. Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης για την εργατική λαϊκή οικογένεια και πρέπει να σημάνει αντεπίθεση.



ΝΑΤΟ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Μπίζνες πολέμου

ΣΕΛ.  7
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Πολυπλόκαμο παρασκήνιο

ΣΕΛ.  6
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Αντεγκλήσεις για το μέλλον της ΕΕ

ΣΕΛ.  8
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΣΕΛ.  3
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ
Φαγοπότι για μονοπώλια και εφοπλιστές

ΣΕΛ.  28
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στις 3 και 4 Γενάρη στον Περισσό

ΣΕΛ.  3
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Απάτη ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής

Δεν χρειάζονταν οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων για να αποδειχθεί αυτό που γνωρίζουν οι πάντες και πρώτη απ' όλους η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου: Οτι ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής είναι μία απάτη, όσον αφορά το κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει νόμιμα και παράνομα, ενώ είναι μία πραγματικότητα όσον αφορά τη φοροεξόντωση της λαϊκής οικογένειας από τη συγκυβέρνηση και απ' όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπαίζει άστεγους και άπορους

ΣΕΛ.  18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Αισιόδοξα μηνύματα

ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ