Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11008

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις αντιλαϊκές συνέπειες του προγράμματος «Καλλικράτης»

ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήρια στις 20 Ιούλη ενάντια στην εγκληματική πολιτική Yγείας

ΣΕΛ.  19

ΒΓΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΕΝΩΣΗ για το χρέος και την αρπαγή δημόσιου πλούτου

ΚΚΕ: Αυτή η καπιταλιστική συμμαχία των άγριων θηρίων γίνεται διαρκώς πιο επικίνδυνη για τους λαούς. Οι εργαζόμενοι και οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μπορούν να σωθούν μόνο με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ

  • Ετοιμη να συμφωνήσει ακόμα και σε «εμπράγματες εγγυήσεις» (κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των δόσεων προς τους δανειστές της), εμφανίζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να αποσπάσει νέο δάνειο από την τρόικα και να συνεχίσει απρόσκοπτα το βάρβαρο πρόγραμμα των αντιλαϊκών ανατροπών.
  • Την ίδια ώρα στην ΕΕ, κυβερνήσεις, τράπεζες και άλλες μερίδες του κεφαλαίου έχουν βγάλει τα μαχαίρια για το ποιος θα χάσει λιγότερα ποιος περισσότερα, καθώς προχωράνε την ελεγχόμενη χρεοκοπία, ενώ στη μοιρασιά έχουν μπει και οι τεράστιες ιδιωτικοποιήσεις της Ελλάδας. Στους ανταγωνισμούς διαπλέκονται και άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ
Να μην περάσει ο νέος νόμος - πλαίσιο
  • Αλέκα Παπαρήγα: Ο νόμος - πλαίσιο θα χτυπήσει καίρια τα δικαιώματα φοιτητών - σπουδαστών, ενός μεγάλου μέρους των καθηγητών. Είναι προσαρμοσμένος στη ζούγκλα της καπιταλιστικής αγοράς.
  • Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νόμο - πλαίσιο έγινε, χτες, απ' το ΜΑΣ, τη ΔΗΠΑΚ και εργαζόμενους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

ΣΕΛ.  3

Ο μονόδρομος του λαού

Εντείνονται οι αντιπαραθέσεις γύρω από την ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία και τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στη ζημιά, εν μέσω φόβων ότι στην ίδια ρότα βαδίζει και η Ιταλία, γεγονός που οξύνει το πρόβλημα αντιμετώπισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Το χρέος δεν είναι η αιτία της κρίσης, αλλά ο πυρετός του καπιταλιστικού συστήματος, που είναι σάπιο και αντιδραστικό. Καθώς βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, από τη μια οι κυβερνήσεις της ΕΕ κατασκευάζουν μεγαλύτερο μαστίγιο για τους λαούς, ενώ, ταυτόχρονα, οξύνονται οι αντιθέσεις και αγριεύει ο καυγάς για το μοίρασμα των ζημιών, την απαξίωση κεφαλαίου. Τα προτεινόμενα σχέδια ελεγχόμενης χρεοκοπίας αντανακλούν προσπάθειες προσωρινού συμβιβασμού μεταξύ κρατών - μελών της ΕΕ και γενικότερα ιμπεριαλιστικών κέντρων, με τη σφραγίδα της υπεροχής των ισχυρότερων. Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινη και φιλολαϊκή. Τώρα ενιαίο μέτωπο πάλης κόντρα στη χρεοκοπία του λαού. Να πληρώσουν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Μόνη διέξοδος η λαϊκή εξουσία και οικονομία με αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΟΧΙ στο ξεπούλημα των εργοστασίων

ΣΕΛ.  14
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ

ΣΕΛ.  13
ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΕΚ
Εδωσε δωρεάν κτίριό του στην ΕΛ.ΑΣ.

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Σήμερα Πανελλαδική Ημέρα Δράσης

ΣΕΛ.  15
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Αγώνας να κρατήσουν τη δουλειά τους

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ «ΛΟΥΗΣ» ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Δίωξη σε βάρος συνδικαλιστών

ΣΕΛ.  18
ΚΥΠΡΟΣ
Ερευνες για την τραγωδία

ΣΕΛ.  23
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Δε συμμετέχει το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  10
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
Θέσεις υπέρ του Ισραήλ

Οι ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύτη και στο θύμα, η υπεράσπιση της στρατηγικής συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ, που αντικειμενικά υποβοηθά τον επιθετικό του ρόλο στην περιοχή, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της απαντητικής επιστολής του πρωθυπουργού στην επιστολή, με την οποία η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ του ανακοίνωνε στις 4 Ιούλη την πρωτοβουλία του Κόμματος για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ