Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10899

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
Ετοιμάζουν προβοκάτσια στην απεργία

Τα γεγονότα του Σαββάτου, στον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, έχουν σχέση με ομάδες «φιλάθλων» που χρησιμοποιούνται γενικότερα στην κοινωνία, στις διαδηλώσεις, ως ομάδες προβοκατόρων. Πρόβα τζενεράλε τέτοιων ομάδων έγινε το Σάββατο το βράδυ με αποστολή την οργάνωση προβοκάτσιας στη μεθαυριανή απεργία. Η κυβέρνηση ξέρει και έχει την ευθύνη.


ΣΕΛ.  9

Αύριο απεργούμε διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ
  • Συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις της χώρας
  • Αθήνα, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, στις 10.30 π.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό
  • Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα απεργούν και διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ. Μαζί τους, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία και γυναίκες απαντούν σαν μια γροθιά με μέτωπο απειθαρχίας και ανυπακοής.
  • Εχει μεγάλη πολιτική σημασία να είναι πρωτοφανείς οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Εχει μεγάλη σημασία η εργατική - λαϊκή πάλη να δυσκολέψει σήμερα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, να κερδίζουν οι εργαζόμενοι χρόνο, να συγκεντρώνουν περισσότερες δυνάμεις, για να την ανατρέψουν στην πορεία.
  • Πρέπει να απομονωθεί η εργατική αριστοκρατία, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που ανήκουν στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Εχουν ξεπουλήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, υπονομεύουν τους αγώνες και την ενότητα των εργαζομένων, γιατί τα συμφέροντά τους βρίσκονται κοντά σε εκείνα των εργοδοτών.

ΣΕΛ.  16  -  17

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΣΕ
Η συμμετοχή των γυναικών στην πάλη

Κανένας αγώνας δεν μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα χωρίς την οργάνωση και τη συμμετοχή των γυναικών στη μάχη. Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην εκδήλωση του Κόμματος για τις γυναίκες στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στη Φλώρινα.


ΣΕΛ.  10  -  11

Επαγρύπνηση

Τα επεισόδια στο παιχνίδι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού ξεπερνούν κατά πολύ αυτό που λέγεται «βία στα γήπεδα» με άλλες στοχεύσεις. Αλλωστε οι εξελίξεις στη συνέχεια αυτό δείχνουν, τόσο με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής, όσο και με τη διαμαρτυρία στη ΝΕΤ. Είναι καιρός τώρα που τα αστικά επιτελεία και ΜΜΕ τσουβαλιάζοντας προβοκατόρικες ενέργειες όπως τον ξυλοδαρμό βουλευτή της ΝΔ, ή τη δολοφονία των εργαζομένων στη «Μαρφίν», με την οργανωμένη λαϊκή διεκδικητική δράση διαμορφώνουν τη θεωρία της ανομίας ως συνέπεια της γραμμής για ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική, για να χτυπήσουν το κίνημα. Αμέσως μετά τη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα που δυστυχώς συνοδεύτηκε από τη δολοφονία των εργαζομένων στη «Μαρφίν» αποκαλύψαμε ότι υπάρχουν ομάδες «φιλάθλων» που προετοιμάζονται στα γήπεδα για να χρησιμοποιηθούν ως προβοκάτορες στις διαδηλώσεις, ορισμένοι μάλιστα χρησιμοποιούνται ως μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα. Καταγγείλαμε ότι στάλθηκαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τέτοιες ομάδες για να χρησιμοποιηθούν στο στήσιμο προβοκάτσιας. Τότε ορισμένοι μίλησαν για φαντασιόπληκτα, συνωμοτικά σενάρια του ΚΚΕ. Εχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι και τα γεγονότα του Σαββάτου έχουν σχέση προετοιμασίας προβοκάτσιας στη γενική πανελλαδική απεργία στις 23 Φλεβάρη, για να τη φορτώσουν στο λαϊκό κίνημα. Τέτοιες ενέργειες οργανώνονται από κρατικούς μηχανισμούς, χρησιμοποιώντας παρακρατικές ομάδες, για να τσακίσουν το κίνημα. Αλλωστε και η Ασφάλεια διεισδύει στις διαδηλώσεις, με τους ίδιους στόχους. Αποκλειστική ευθύνη έχουν κυβέρνηση και κράτος. Επαγρύπνηση. Ο λαός μπορεί να τους χαλά τα σχέδια. Στην απεργία να γίνει σεισμός.



ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ
Χωρίς θεραπεία γιατί δεν έχει να πληρώσει!

ΣΕΛ.  19
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Με ατζέντα ενάντια στο λαό

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
Προαποφασισμένη η προσφυγή στο ΔΝΤ

ΣΕΛ.  13
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Σάπια επικίνδυνη πραγματικότητα

ΣΕΛ.  37
ΛΙΒΥΗ
Κρίσιμες εξελίξεις

ΣΕΛ.  31
ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Να αρθεί η πολιτική επιστράτευση

ΣΕΛ.  19
ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζικός λαϊκός αθλητισμός χωρίς ιδιώτες

ΣΕΛ.  6  -  9
Η ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Στο όριο ασφαλισμένοι και γιατροί

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΑΣΓΜΕ - ΜΑΣ - ΣΑΣΑ
Σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Μέρα κινητοποίησης για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών, ενάντια στην πολιτική που φέρνει το ταξικό και διαφοροποιημένο σχολείο, το Πανεπιστήμιο ΑΕ, είναι η σημερινή. ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ΜΑΣ, ΑΣΓΜΕ, Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλούν σήμερα, στις 10 το πρωί, σε περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας και αύριο στην απεργία με το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ