Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7772

ΠΕΡΙ «ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»
Στα χνάρια Κεφαλογιάννη και ο Βενιζέλος!

Απεγνωσμένες προσπάθειες από τους «βαρόνους» της «διαπλοκής» να πείσουν το λαό για μια ακόμα φορά ότι «όλοι ίδιοι είναι». Μετά τον Γ. Κεφαλογιάννη της ΝΔ ήρθε η σειρά του Ε. Βενιζέλου του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει το σίριαλ, γυρνώντας τη χώρα δέκα χρόνια πίσω και εκτοξεύοντας τις γνωστές ψευδολογίες για την ανάθεση έργων του ΟΤΕ, που από την πρώτη μέρα με στοιχεία έχει αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης»


ΣΕΛ.  8   -   9
ΥΓΕΙΑ
Σχέδιο παράδοσης στους επιχειρηματίες

Γενική είναι η αντίδραση των υγειονομικών φορέων στα βασικά σημεία της λεγόμενης μεταρρύθμισης του ΕΣΥ. Με τα δικαστήρια προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των γιατρών στο νοσοκομείο της Αρτας. Στο «πήγαινε-έλα» ανάμεσα σε ιδιώτες γιατρούς και νοσοκομεία βρήκε ο θάνατος 28χρονο εργάτη στα Τρίκαλα


ΣΕΛ.  26   -   27

ΚΥΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Ανησυχητικές ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ στα καύσιμα

Μόνο πεζοί και ποδηλατιστές κυκλοφορούν στο κέντρο των Βρυξελλών, καθώς 2000 και πλέον οδηγοί φορτηγών έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους, που οδηγούν στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Associated Press

Μόνο πεζοί και ποδηλατιστές κυκλοφορούν στο κέντρο των Βρυξελλών, καθώς 2000 και πλέον οδηγοί φορτηγών έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους, που οδηγούν στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.
Ενα τεράστιο και πολύμορφο κύμα κινητοποιήσεων ενάντια στις συνεχείς αυξήσεις των τιμών των υγρών καυσίμων σαρώνει ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη. Από τη Βρετανία, όπου τα περισσότερα πρατήρια βενζίνης έχουν κλείσει, μέχρι την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πολωνία, οδηγοί φορτηγών και ταξί συντονίζονται με τους αγρότες και προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αποκλείοντας εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και δρόμους, απαιτώντας τη μείωση της φορολογίας των καυσίμων.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν την ανηφόρα τους και στη χώρα μας. Ετσι, από σήμερα τα μεσάνυχτα, το πετρέλαιο θα πωλείται κατά 8 δραχμές ακριβότερα, ενώ οι βενζίνες θα ακριβύνουν και αυτές κατά 5 δραχμές, κάνοντας την αφαίμαξη των καταναλωτών ακόμη βαρύτερη. Το πλέον καίριο πλήγμα, όμως, στις τσέπες των εργαζομένων θα δοθεί τον επόμενο μήνα, με το πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτοξευτεί στις 170 περίπου δραχμές, πραγματοποιώντας έτσι ένα «άλμα» 90 περίπου δραχμών σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.


ΣΕΛ.  17   -   21

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντείνονται οι προετοιμασίες

Εντατικά συνεχίζουν να προετοιμάζονται οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ για την υποδοχή της δημοσίευσης των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο. Σήμερα ο «Ρ» φιλοξενεί συνέντευξη του Χρήστου Κόφφα, μέλους της ΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ



ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Νέες δυναμικές διαδηλώσεις

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ένα ευρύ λαϊκό κίνημα με τους κομμουνιστές, τους Πράσινους, τους μετανάστες, τους ιθαγενείς στην πρώτη γραμμή, έδωσαν δυναμικό «παρών» και στη χτεσινή δεύτερη μέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, παρά τις βάρβαρες αστυνομικές επιθέσεις εναντίον τους.


ΣΕΛ.  18   -   19
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στην τελική ευθεία

Ο μοναδικός πολιτικός, πολιτιστικός νεολαιίστικος θεσμός του Φεστιβάλ «ταξιδεύει» με μεγάλη επιτυχία σε όλη τη χώρα. Με τριήμερες εκδηλώσεις από Παρασκευή μέχρι Κυριακή κορυφώνεται σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ηράκλειο


ΣΕΛ.  12   -   13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ
Δυναμικό «όχι» στο ξεπούλημα

Μαζική και μαχητική κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ πραγματοποίησαν χτες στην Αθήνα οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και άλλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, αποδείχνοντας πως έχουν τη διάθεση να αντιπαλέψουν τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ