Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10741

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χαρίζει άλλα 25 εκατ. ευρώ στους μεγαλοξενοδόχους
  • Αλλο ένα «δώρο» ύψους 25 εκατ. ευρώ μόνο για το μήνα Σεπτέμβρη προσφέρει η κυβέρνηση στους ξενοδόχους, απαλλάσσοντάς τους από τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εποχιακά εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
  • ΚΚΕ: Κραυγαλέο παράδειγμα αξιοποίησης της ανεργίας για τη χρηματοδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΣΕΛ.  3

Αγώνας για ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων

Αποδεικνύεται ότι η κρίση δεν είναι αποτέλεσμα της μιας ή της άλλης μορφής διαχείρισης, αλλά οφείλεται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που υπηρετούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Η συνεχιζόμενη μείωση του ΑΕΠ, της βιομηχανικής παραγωγής και της οικονομικής δραστηριότητας και οι νέες βαριές θυσίες που επιβάλλει στο λαό η κυβέρνηση αναδεικνύουν πόσο κάλπικες και απατηλές ήταν οι κυβερνητικές διακηρύξεις για φιλολαϊκή διέξοδο απ' την κρίση. Αποδεικνύεται ότι η κρίση δεν είναι αποτέλεσμα της μιας ή της άλλης μορφής διαχείρισης, αλλά οφείλεται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που υπηρετούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ανάπτυξη που έχει ως κριτήριο τα στρατηγικά συμφέροντα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό το δρόμο ανάπτυξης πρέπει να απορρίψει και να αντιπαλέψει ο ελληνικός λαός και να μπει στον αγώνα με το ΚΚΕ, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη μιας μειοψηφίας καπιταλιστών.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πρόβλημα επιβίωσης για εκατομμύρια ανθρώπους

Καθημερινά χειρότερη γίνεται η κατάσταση για το λαό του Πακιστάν, που ήρθε αντιμέτωπος με τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία του. Με περισσότερους από 14 εκατομμύρια πληγέντες και εκτιμήσεις ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.600, οι επιπτώσεις σε όλη τη χώρα παραμένουν ανυπολόγιστες.


ΣΕΛ.  15

Επιλογή

Η επιλογή τους είναι δεδομένη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως και προηγούμενα της ΝΔ βρίσκουν διάφορες αφορμές να μπουκώνουν με κέρδη την πλουτοκρατία. Ενδεικτικά μόνο μπορούμε να θυμηθούμε πως 78 δισ. ευρώ έχουν τσεπώσει την τελευταία τριετία οι τράπεζες. Επίσης, 5,7 δισ. ευρώ επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις προβλέπει το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη που δόθηκε προχτές για τη λεγόμενη διαβούλευση. Χτες, προέκυψε νέο πακέτο 25 εκατ. ευρώ στους μεγαλοξενοδόχους, απαλλάσσοντάς τους από τις ασφαλιστικές εισφορές για το Σεπτέμβρη αφού ήδη τους είχαν χαρίσει 50 εκατ. για τους μήνες Μάη - Ιούνη. Γι' αυτό επιβάλλουν την άγρια λιτότητα στους εργαζόμενους και τους αφαιρούν στοιχειώδη δικαιώματα. Για να στηρίξουν με νύχια και με δόντια την καπιταλιστική ανάπτυξη. Γι' αυτό δεν πρόκειται να διαθέσουν χρήματα για την πραγματική προστασία των ανέργων, που έτσι και αλλιώς τους δημιουργεί η ίδια η επιλογή των εκπροσώπων του κεφαλαίου, η καπιταλιστική ανάπτυξη, που φέρνει αντικειμενικά και τις καπιταλιστικές κρίσεις. Οι εργαζόμενοι, με κοινό μέτωπο πάλης, μπορούν να επιβάλουν τη δική τους επιλογή για ανάπτυξη σε όφελος του λαού στην κατεύθυνση οριστικής εξάλειψης της εκμετάλλευσης.



ΑΙΓΙΝΑ
Για τρίτη μέρα διακοπές ρεύματος

Για τρίτη μέρα συνεχίστηκαν χτες οι πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Αίγινα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους. Συνεχίστηκαν τα προβλήματα λειψυδρίας, αφού τα αντλιοστάσια του νησιού λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα. Το πρωί είπαν το νερό ... νεράκι σε διάφορα σημεία του νησιού.


ΣΕΛ.  21
ΠΑΜΕ
Να τελειώσει η ληστεία των διοδίων

ΣΕΛ.  19
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανυπολόγιστη η ζημιά στο βαμβάκι

ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προετοιμασία του επόμενου «πακέτου»

ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ