Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10716

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οι αγώνες μάς οπλίζουν με νέα διδάγματα για την κλιμάκωση

ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές

ΣΕΛ.  8  -  9

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ με ορίζοντα 10ετίας

Η αντεργατική στρατηγική «ΕΕ - 2020» σε συνδυασμό με τις ανησυχίες της Κομισιόν για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου στην Ελλάδα προετοιμάζουν το νέο πακέτο αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων

Η κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης στα κράτη - μέλη της ΕΕ βρίσκεται στην ατζέντα των συμβουλίων υπουργών Οικονομίας της ΕΕ (Εκοφίν - Γιουρογκρούπ) με βασικό ζήτημα τη στρατηγική «ΕΕ-2020», δηλαδή τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην επόμενη 10ετία. Την ίδια ώρα, η Κομισιόν διατυπώνει ανησυχίες ως προς την ταχύτητα και το βαθμό κλιμάκωσης του μνημονίου και των συνοδευτικών πακέτων, ειδικά για τις δαπάνες σε Υγεία, Ασφάλιση και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στη βάση αυτών των εκτιμήσεων, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει από τώρα τον προϋπολογισμό για το 2011, μέσω του οποίου κλιμακώνουν παραπέρα την αντιλαϊκή επίθεση με νέους φόρους, μετατάξεις εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης από το λεγόμενο χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, παραπέρα αυξήσεις σε άλλους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.


ΣΕΛ.  17

19o ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Χιλιάδες νεολαίοι διαδήλωσαν και εμπνεύστηκαν στην Ακροναυπλία

Στον αγέρωχο βράχο της Ακροναυπλίας, σύμβολο αγώνα και θυσίας για την πραγματική κοινωνική πρόοδο και εξέλιξη, βρέθηκαν χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στο 19ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο, με κεντρικό σύνθημα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής». Tο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης συνδύασε μοναδικά το πολιτικό και ιστορικό περιεχόμενο με την αναψυχή, το γλέντι, τη συλλογική δουλειά και διασκέδαση.


ΣΕΛ.  11  -  15

Κοροϊδία και απάτη

«Τα αίτια της κρίσης είναι η μεγάλη αδιαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου, η ανισότητα που υπάρχει στον κόσμο, η τεράστια συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου στα χέρια των λίγων. Η έξοδος από την κρίση απαιτεί σοβαρή και δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου. Μέγιστη κοροϊδία και απάτη. Η κρίση, αγιάτρευτη αρρώστια του καπιταλισμού, οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κερδών και κεφαλαίου, που ενίσχυσε η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ενισχύει η σημερινή κυβέρνηση, νομοθετώντας, με βάση το μνημόνιο, μείωση μισθών και συντάξεων, δουλειά ως το θάνατο, παράδοση του δημόσιου τομέα Υγείας στην επιχειρηματικότητα, τεράστια αύξηση έμμεσης φορολογίας, άρα δραστική μείωση στο λαϊκό εισόδημα, τεράστιες φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανους, μεγαλέμπορους, τεράστια ενίσχυση καπιταλιστών και τραπεζιτών με ζεστό χρήμα που αδειάζει τα κρατικά ταμεία (νέο πακέτο 10 δισ. ευρώ ετοιμάζεται για τις τράπεζες μετά τα 28 δισ. που πήραν). Η διαφάνεια, οι θεσμοί, ο δημοκρατικός έλεγχος δε φέρνουν αυξήσεις μισθών - συντάξεων, ούτε μείωση ορίων συνταξιοδότησης, δεν εξαλείφουν φτώχεια, ανεργία. Απάτη όσα είπε ο πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ για συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου στους λίγους, αφού η πολιτική τους ενισχύει τα μέγιστα τη συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οσο για την αναδιανομή, με το μνημόνιο και τ' άλλα μέτρα, είναι υπέρ των καπιταλιστών, φτηναίνοντας τους εργάτες, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Η «προσέλκυση επενδύσεων», το «νέο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης», οι «νέες ιδέες για την προσέλκυση τουριστών» ενισχύουν τους καπιταλιστές. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση μέσα στον καπιταλισμό δεν υπάρχει. Αντεπίθεση ως την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού.



ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Νέα σκανδαλώδης απόφαση για πάγωμα παροχών

ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Πιέζει για κλείσιμο μηδενικών αυξήσεων

ΣΕΛ.  6
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΥΜΗΣ
Προσπάθεια να εξωραϊστεί η αντιλαϊκή βαρβαρότητα

ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ