Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10685

ΠΛΗΡΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στα δημόσια νοσοκομεία

Μετά το τσεκούρωμα στις συντάξεις έρχεται νέο τσεκούρι και στις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, με τη γενικευμένη εμπορευματοποίησή τους στα δημόσια νοσοκομεία. Που σημαίνει ότι ο λαός θα πληρώνει, αν έχει και μπορεί, για να 'χει την υγειά του.


ΣΕΛ.  3

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ στη ζωή του λαού

ΚΚΕ: Η λύση για το λαό είναι να μετατρέψει με τη συμμαχία και την εξουσία του τις μεγάλες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα σε λαϊκή περιουσία, ώστε η οικονομία να υπηρετεί τις δικές του ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη

Με νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει ζωτικό χώρο για την κερδοφόρα δράση του κεφαλαίου. Ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, οδικοί άξονες, φυσικό αέριο, νερό, τουριστικές υποδομές, ακίνητα του Δημοσίου παραδίδονται για κερδοφορία στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που θα έχει βαριές αρνητικές συνέπειες στη ζωή συνολικά του λαού, όπως είχαν και όλες οι προηγούμενες. Με μεγαλύτερο κόστος και υποβάθμιση των παροχών για τα λαϊκά στρώματα, απολύσεις και αρνητικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα. Θα επιφέρει, επίσης, αρνητικές εξελίξεις στις παραγωγικές - αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, θα πλήξει τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, θα έχει συνέπειες στο περιβάλλον. Ενώ η εμπορευματοποίηση του νερού, μέσω της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, περικλείει σοβαρούς κινδύνους για την ίδια την υγεία του λαού.


ΣΕΛ.  7

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αντιπαιδαγωγική επίθεση προδιαγραφών ΕΕ

Το υπουργείο Παιδείας εισάγει το μάθημα των Αγγλικών και το μάθημα Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Α' Δημοτικού. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά όχι μόνο δε θα μάθουν την ξένη γλώσσα, αλλά θα τους δημιουργήσουν συγχύσεις και στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τη χρήση τεχνολογιών γι' αυτή την ηλικία. Προωθούν την αμορφωσιά.


ΣΕΛ.  13

Πώς θα συνεχίσουν;

Είναι γεγονός πως η προβοκάτσια, ως μέθοδος για να τσακίσει η αστική τάξη το εργατικό κίνημα και το Κομμουνιστικό Κόμμα, χρησιμοποιείται από την εποχή που το κομμουνιστικό κίνημα πήρε σάρκα και οστά. Στην προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ επιδίδονται η ηγεσία του ΛΑ.Ο.Σ., διάφοροι κονδυλοφόροι των αστικών ΜΜΕ κατά παραγγελία, και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως επανεπιβεβαίωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, στο «Βήμα». Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ηγείται, αν δεν οργανώνει αυτή την άτιμη, ύπουλη τακτική, αδυνατώντας να «πολεμήσει» πολιτικά, προγραμματικά το ΚΚΕ, ή να στηρίξει τη δική τους πολιτική. Το 2007 η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την προβοκάτσια με την υπόθεση «Γερμανός» και τα οικονομικά του ΚΚΕ. Δεν τους βγήκε. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ συκοφαντεί με αισχρά ψέματα το ΚΚΕ και τη μαζική λαϊκή πολιτική πάλη, χρησιμοποιώντας την προβοκάτσια ακροδεξιών στοιχείων, κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών (στην υπηρεσία τους είναι), στην απεργία στις 5 Μάη. Πώς θα συνεχίσουν να προβοκάρουν απειλώντας το ΚΚΕ; Γιατί θα συνεχίσουν αφού μόνο βρώμικα μπορούν να δρουν ενάντιά του, έχοντας στο στόχαστρο τα δικαιώματα, τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες του λαού, επιδιώκοντας να υποτάξουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική τους. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη για την επιλογή αυτής της τακτικής.



ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιμένει προκλητικά η ισραηλινή ηγεσία

ΣΕΛ.  6
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Δαιδαλώδη κανάλια χρήματος και διαφθοράς

ΣΕΛ.  15
ΞΥΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΕΛΜΑΝ
Δυναμικές κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων

ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ