Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10606

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κοινό συλλαλητήριο στις 8 του Μάρτη

Κοινό συλλαλητήριο, ενάντια στη σφοδρή επίθεση που δέχονται οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, διοργανώνουν στις 8 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.


ΣΕΛ.  3

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ στην αυριανή απεργία

ΚΚΕ: Το ταξικό πατριωτικό καθήκον είναι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, για να αποκρουστούν τα αντιδραστικά σχέδια για Ασφαλιστικό, Εργασιακό, μισθούς και φόρους

  • Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν ήρθαν να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα που δε θέλει, αλλά να την στηρίξουν στα αντεργατικά μέτρα που έχουν συναποφασίσει. Η ΝΔ στηρίζει, ζητώντας επιτάχυνση.
  • Πανστρατιά ως την τελευταία στιγμή στη δράση για την επιτυχία της απεργίας. Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε 70 πόλεις. Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι,η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ.

ΣΕΛ.  6   -   7,    10   -   14

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
«Μια γροθιά» ενάντια σ' αυτούς που κλέβουν τον ιδρώτα μας

Εκατοντάδες μετανάστες από διάφορους κλάδους και μεταναστευτικές κοινότητες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν στη συγκέντρωση, προχτές Κυριακή, μεταφέροντας την εμπειρία τους από την οργάνωσή τους στα ταξικά συνδικάτα, τονίζοντας ότι οι δεσμοί των ξένων εργατών με τους Ελληνες συναδέλφους τους πρέπει να δυναμώσουν. Ολοι στάθηκαν στην ανάγκη η συμμετοχή των μεταναστών στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ να είναι μαζική.


ΣΕΛ.  10

Συνεχής αγώνας

Είναι ψέμα της κυβέρνησης, της ΝΔ, των αστικών επιτελείων, των ΜΜΕ ότι η καθολική επίθεση στην εργατική τάξη, στο λαό, με τα μέτρα που ξεθεμελιώνουν τη ζωή τους, έχουν σχέση με την κάλυψη των ελλειμμάτων. Είναι ψέμα ότι ο πόλεμος κατά του λαού επιβλήθηκε στην κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς τη θέλησή της. Είναι πολιτική που συναποφάσισαν στην ΕΕ. Είναι αποπροσανατολισμός το κυνήγι των κερδοσκόπων γιατί τάχα κερδοσκόπησαν με τα ελλείμματα και τα κρατικά δάνεια. Οι κυβερνήσεις συναλλάχθηκαν μαζί τους ενισχύοντας τα κέρδη τους. Είναι απάτη, ως φιλολαϊκή διέξοδος, η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για ισότιμο δανεισμό και «ευρωομόλογα», όπως και για μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης για αναθέρμανση της οικονομίας. Είναι μορφή καπιταλιστικής διαχείρισης. Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενισχύει τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, που βρίσκονται σε κοινή κατεύθυνση με αυτά του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Η ΕΕ αποτελεί στήριγμα της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της στη λεηλασία του λαού. Η κυβέρνηση, μετά το «Πρόγραμμα Σταθερότητας», έχει δεσμευτεί για νέα αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση κάθε περιορισμού απολύσεων και των αποζημιώσεων, χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, και σκέφτεται την κατάργηση του 14ου μισθού. Ολοι στην απεργία. Συνεχής ταξικός αγώνας ως την ανατροπή τους.



Συνεχίζεται πανελλαδικά η δράση των κομμουνιστών για ενημέρωση του λαού σχετικά με τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής θύελλας και την επιτυχία της αυριανής απεργίας.


ΣΕΛ.  8  -  9
Επιχείρηση νομιμοποίησης της παραβίασης του ασύλου

ΣΕΛ.  25
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Από το «σπάσιμο» του μονοπωλίου στο ... μονοπώλιο!

ΣΕΛ.  27

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ