Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10467

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ταξική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κολυμπάει στο βούρκο

Η ταξική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει, είτε στα ψηφοδέλτιά τους πάρουν μέρος είτε όχι, οι λεγόμενοι βατοπεδινοί, οι της «Ζήμενς» ή αν οι υποψήφιοι προσκομίσουν «πόθεν έσχες». Και αν ακόμα βρίσκονταν όλοι έξω από τον βούρκο των σκανδάλων, κολυμπάει μέσα στο βούρκο η αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους, που όλοι εφαρμόζουν.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Θεσσαλονίκη, πλατεία Συντριβανίου στις 6 μ.μ.
  • Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για το 2009-2010 παρουσίασε χτες η Γραμματεία του Μετώπου
  • Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) πραγματοποίησαν χτες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική που παραδίδει στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το νερό

Η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης αντιμετωπίζουν την οργανωμένη επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου, στο σύνολο των δικαιωμάτων τους. Πρέπει να οργανωθούν και στην κάλπη και στον αγώνα, για να αλλάξει η κατάσταση σε όφελός τους. Η καταδίκη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η αποδυνάμωση των άλλων κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι ένα από τα ισχυρά όπλα που σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ΠΑΜΕ αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την άνοδο των αγώνων, για πολιτικές αλλαγές και ανακατατάξεις. Απέναντι στον κοινό αντίπαλο, στην πλουτοκρατία και στους πολιτικούς της εκπροσώπους, να αντιτάξουν την κοινή δράση, την ένταση των ταξικών αγώνων, την ταξική αντεπίθεση και να χτίσουν την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, το αγωνιστικό κίνημα της νεολαίας, των γυναικών.


ΣΕΛ.  3,    6  -  9

Η πραγματική αντιπαράθεση

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, προβάλλοντας φραστικά «τον άλλο δρόμο» στην ανάπτυξη. Ποιον; Αυτόν που εργαζόμενοι και επιχειρηματίες από κοινού θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κερδών της πλουτοκρατίας. Δηλαδή ταυτόσημο δρόμο με αυτόν της ΝΔ. Η ισχυρή αυτοδυναμία δεν αφορά το λαό, αλλά το κεφάλαιο. Η ΝΔ το 2004 δεν άλλαξε κανέναν αντιλαϊκό νόμο του ΠΑΣΟΚ, πάτησε σε αυτούς και τους έκανε χειρότερους, ενώ η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει ότι θα καταργήσει αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, νόμους ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης της αγοράς. Θα συνεχίσει πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ. Στις εκλογές, η πραγματική αντιπαράθεση γίνεται από τη μια μεριά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και από την άλλη μεριά από το ΚΚΕ. Αυτοί είναι οι δύο δρόμοι στην πολιτική, στην ανάπτυξη. Ο λαός στις εκλογές να δυναμώσει το δικό του αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική, αποδυναμώνοντας δραστικά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, για πιο δυνατό λαϊκό κίνημα.



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ
Να πληρώσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα διαρκείας

ΣΕΛ.  21
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σκορπίζουν το θάνατο οι κατοχικές ΝΑΤΟικές δυνάμεις

ΣΕΛ.  23
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Νεκρός 62χρονος οικοδόμος στο βωμό του κέρδους

ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ