Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10457

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
Προγραμμάτιζαν προσλήψεις για τα δασαρχεία στα τέλη Σεπτέμβρη!

Την ώρα που η Αττική μετατρέπεται και φέτος σε κρανίου τόπο από τις καταστροφικές πυρκαγιές, 780 υπάλληλοι δασαρχείων σε όλη τη χώρα, που θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο έργο της πρόληψης των πυρκαγιών, θα προσληφθούν στις 29 Σεπτέμβρη!


ΣΕΛ.  3

Να γίνει ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Η ΓΗ καμιά αγοραπωλησία

ΚΚΕ: Αίτημα να συγκληθεί άμεσα η Βουλή και να γίνει συζήτηση για τις πυρκαγιές σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, κατέθεσε χτες προς τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, η Αλέκα Παπαρήγα

Eurokinissi

Από τον Ιούνη του 2007, ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυπτε ότι οι παραλίες της Ανατολικής Αττικής παραδίνονται στους επιχειρηματίες για εκμετάλλευση με σχέδια για: Μαρίνες, πολυκαταστήματα, καταδυτικά κέντρα, μπιτς μπαρ κ.ά. Τον Ιούνη του 2008 αποκάλυψε ότι στις 21/5/2008 με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, Πέτρου Δούκα, έγινε συνάντηση με συμμετοχή των δημάρχων των εμπλεκόμενων περιοχών, και του νομάρχη Αν. Αττικής, εκπροσώπων του ΕΟΤ και της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου, για την προώθηση αυτών των σχεδίων. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμφώνησαν. Ανάλογα σχέδια είχε εκπονήσει το ΠΑΣΟΚ. Δε θέλουν τις ακτές της περιοχής για λαϊκή αναψυχή, αλλά για κερδοσκοπία. Εάν είχαν οριοθετηθεί οι χρήσεις γης, εάν η γη απαγορευόταν να πουλιέται και να αγοράζεται, εάν γίνονταν οργανωμένοι οικισμοί, με δημόσιες επενδύσεις για αποκέντρωση, για μετεγκατάσταση, φωτιές δε θα έμπαιναν. Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει δικό του σπίτι, αλλά η γη να μην μπορεί να πουληθεί και να αγοραστεί.


ΣΕΛ.  3,   6  -  14

Ταξικές οι πυρκαγιές

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες στο όνομα αντιμετώπισης της κρίσης, 3,2 δισ. ευρώ στο ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση επιχειρήσεων πάλι στο όνομα της κρίσης, 8 δισ. ευρώ σε προγράμματα ΣΔΙΤ, δηλαδή σε καπιταλιστές άλλων τομέων οικονομίας, 3 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας. Το ΠΑΣΟΚ επικρότησε αυτά τα μέτρα, με επουσιώδεις διαφοροποιήσεις στη διαχείρισή τους. Τώρα, που οι πυρκαγιές κατέστρεψαν την Αττική, δηλαδή δάση και λαϊκά νοικοκυριά, δε δίνει χρήματα για υποδομές και μέσα κατάσβεσης, όπως προτείνει το ΚΚΕ, γιατί έχουν κόστος. Οταν είναι για ενίσχυση του κεφαλαίου, η χρηματοδότηση ρέει άφθονη και ονομάζεται ανάπτυξη. Οταν είναι για προστασία του φυσικού πλούτου, του περιβάλλοντος, της δημόσιας Υγείας και των λαϊκών νοικοκυριών, που καταστρέφονται από τις φωτιές, αυτό ονομάζεται κόστος και δε δίνει δεκάρα τσακιστή. Ταξική, υπέρ του κεφαλαίου, η αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ο λαός να δώσει απάντηση, τιμωρώντας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.


Συνέντευξη Τύπου σήμερα για τις πυρκαγιές

Στις 12.30 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές, σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου και ώρα 12.30 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό και θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση της ΝΕΤ και το ραδιόφωνο του «902».



ΕΥΑΘ
Εστειλαν μαθητευόμενους να τοποθετήσουν υδρόμετρα

ΣΕΛ.  23
ΛΑΡΚΟ ΑΕ
Παζάρια κυβέρνησης - μονοπωλίων

ΣΕΛ.  26
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Πολυεθνικές για την είσπραξη των χρεών στο Δημόσιο

ΣΕΛ.  26

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ