ΓΑΛΛΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 4-3
Ο Εμπαπέ την «έτρεξε» στους «8»
Τρίτη 3 Ιούλη 2018

Με πρωταγωνιστή τον Εμπαπέ, η Γαλλία έκανε «ανατροπή πάνω στην ανατροπή» της Αργεντινής και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά, επικρατώντας της «Αλμπισελέστε» με 4-3. Ετσι, ολοκληρώθηκε πρόωρα η διοργάνωση για τον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίκτες του, με την ήττα από τους «Τρικολόρ» να σφραγίζει την καθόλα προβληματική εικόνα των Αργεντίνων.

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά, είχαν δοκάρι στο 5', και στο 13' άνοιξαν το σκορ, με τον Γκριζμάν να μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Εμπαπέ. Ο Ντι Μαρία με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε για την Αργεντινή λίγο πριν το ημίχρονο (41'), ενώ ο Μερκάδο στο ξεκίνημα της επανάληψης (48') της έδωσε το προβάδισμα. Η Γαλλία όμως ισοφάρισε πολύ γρήγορα, με ασύλληπτο σουτ του Παβάρ (57'), και στη συνέχεια, με «αιχμή του δόρατος» την ταχύτητα του Εμπαπέ, μέσα σε λιγότερα από πέντε λεπτά ολοκλήρωσε τη δική της ανατροπή, με τον 19χρονο φορ να σκοράρει δυο φορές και να κάνει το 4-2 (64', 68'). Με κάκιστη ψυχολογία, η Αργεντινή «ξύπνησε» πολύ αργά. Μείωσε με τον Αγκουέρο στις καθυστερήσεις, ενώ στην τελευταία φάση έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-4.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Καντέ, Ματουϊντί (75' Τολισό), Πογκμπά, Γκριζμάν (83' Φεκίρ), Ζιρού, Εμπαπέ (89' Τοβέν).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Μερκάδο, Ρόχο (46' Φάσιο), Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Μασεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Πέρεζ (66' Αγκουέρο), Παβόν (75' Μέσα), Μέσι.



Associated Press

Με πρωταγωνιστή τον 19χρονο Εμπαπέ, η Γαλλία πήρε σπουδαία νίκη - πρόκριση επί της Αργεντινής