Νέα κινητοποίηση σήμερα από φοιτητές που διεκδικούν τη μετεγγραφή τους
Πέμπτη 11 Γενάρη 2018

Eurokinissi

Από τις κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα των φοιτητών
Νέο αγωνιστικό ραντεβού έχουν σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, οι φοιτητές που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους.

Η Επιτροπή Αγώνα που έχουν συστήσει, σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρεται στις αγωνιστικές δράσεις που έχουν αναπτύξει μέχρι τώρα με κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας, στη Βουλή, στις διοικήσεις των σχολών κ.λπ. και τονίζει:

«Σε όλο αυτόν τον αγώνα βρήκαμε απέναντι τόσο το υπουργείο και τις διοικήσεις των σχολών μας όσο και την κυβέρνηση! Ολοι αυτοί, με μια φωνή, απαντούν στο δίκαιο αίτημά μας να σπουδάσουμε απρόσκοπτα, ότι είμαστε δήθεν κόστος! Δεν πέσαμε βέβαια από τα σύννεφα! Είναι οι ίδιοι που έχουν οδηγήσει τις οικογένειές μας στο σημείο που να μην μπορούν να μας στηρίξουν οικονομικά για να σπουδάσουμε, που τσακίζουν το δικαίωμά μας στις δωρεάν σπουδές!

Στις συνεχόμενες κινητοποιήσεις μας, αντιμετωπίσαμε την προσπάθεια όλων των αρμόδιων φορέων να μας κάνουν "μπαλάκι" και να μας καθησυχάσουν με λόγια του αέρα! Οι πρόεδροι των Τμημάτων μάς έστελναν στο υπουργείο και αυτό πίσω σε αυτούς. Εντέλει, η προφορική δέσμευση που αποσπάσαμε είναι ότι το υπουργείο θα κάνει δεκτό έναν επιπλέον αριθμό μετεγγραφέντων που θα του δηλώσουν οι πρόεδροι των Τμημάτων.

Οταν πήγαμε λοιπόν στους προέδρους των σχολών μας, μας έστειλαν πίσω στην κυβέρνηση και το υπουργείο και δήλωσαν ότι δεν είναι αυτοί οι αρμόδιοι για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας.

Γνωρίζουμε ότι η επίθεση στο δικαίωμά μας στη μόρφωση είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι οικογένειές μας, που θα δεχόμαστε και αύριο στο δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά στο αντικείμενό μας, με δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν επαναπαυόμαστε. Προχωράμε άμεσα σε νέες κινητοποιήσεις στους προέδρους των σχολών, στη Βουλή και στο υπουργείο Παιδείας. Δεν σταματάμε μέχρι να εγκριθούν όλες οι μετεγγραφές», καταλήγει η Επιτροπή Αγώνα.