Από τις 12.13 της Τρίτης και καθ' όλη τη διάρκεια της χτεσινής μέρας, σημειώθηκαν δεκάδες σεισμικές δονήσεις με το ίδιο επίκεντρο. Οι δύο ισχυρότερες που καταγράφηκαν ήταν μεγέθους 4 και 4,7 Ρίχτερ και έγιναν αισθητές στη Θεσσαλονίκη, σε περιοχές της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ.
Οι σεισμολόγοι δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ είναι ο κύριος, καθώς σημειώθηκε σε περιοχή με υψηλή σεισμικότητα. Ανήκει στη γνωστή ως σερβομακεδονική ζώνη, μια ζώνη με βορειοδυτική - νοτιοανατολική διεύθυνση, που περνάει μέσα από την Ελλάδα ερχόμενη βόρεια από τα Βαλκάνια και που είναι η πλέον ενεργή σεισμικά ζώνη του βορειοελλαδικού χώρου. Κατά το παρελθόν έχει δώσει αρκετά μεγαλύτερους σεισμούς, με πιο πρόσφατο το 1932, που ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο κοντά στη λίμνη Δοϊράνη.
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής, που περιμένουν ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς. Σύμφωνα με το δήμο Κιλκίς, οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και συνεργάζονται με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Στρατό και την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.
Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Δεκέμβρη επίσης, σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.02 το πρωί, σε απόσταση 86 χιλιομέτρων δυτικά - βορειοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της Κορίνθου, βόρεια από τις Αλκυονίδες, ήταν επιφανειακός και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το μικρό εστιακό βάθος ήταν η αιτία που ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο.