ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Τα συνδικάτα συνεχίζουν αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στους μηχανισμούς της εργοδοσίας

Νέα κατάληψη χτες στο κτίριο του ΕΚΠ, ενάντια στις νόθες εκλογές που επιχείρησε εκ νέου να πραγματοποιήσει η μειοψηφία της διοίκησης

Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017

Από τη χτεσινή νέα αποφασιστική κινητοποίηση των συνδικάτων και εργαζομένων της Πάτρας
Με αποφασιστικότητα και μαζική στήριξη από τους εργαζόμενους συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τα σωματεία - μέλη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ), που παλεύουν ενάντια στη νοθεία και την απάτη που επιχειρεί να επιβάλει στο ΕΚΠ και στις εκλογές του η μειοψηφική «ηγετική» ομάδα της διοίκησή του.

Χτες το μεσημέρι, δεκάδες διοικήσεις σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μαζί με εργαζόμενους, πραγματοποίησαν νέα κατάληψη του κτιρίου του ΕΚΠ, προκειμένου να αποτρέψουν τις νόθες εκλογές που επιχείρησε ξανά σήμερα να πραγματοποιήσει η μειοψηφία.

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των υπαρκτών σωματείων του ΕΚΠ και των εργαζομένων, με δεδομένη την απομόνωση της ομάδας Παναγοπούλου - Καραγεωργόπουλου, η οποία ετοίμαζε τις νόθες εκλογές, η εφορευτική επιτροπή που είχε εκλεγεί στις 14 Νοέμβρη αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη μη νομιμότητά της και παραιτήθηκε.

Ετσι, όπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία, ανοίγει ο δρόμος για να σπάσει το απόστημα των μηχανισμών της εργοδοσίας που έχει κάτσει «στο σβέρκο» της εργατικής τάξης της Πάτρας.

Η αποφασιστική πρωτοβουλία και η τριήμερη κινητοποίηση των συνδικάτων και των εργαζομένων από την Παρασκευή 1/12 έως την Κυριακή 3/12, ενάντια στις επιχειρούμενες εκλογές νοθείας, ήταν αυτή που δρομολόγησε τις σημαντικές εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι προχτές το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, στην οποία συμμετείχαν τα 10 από τα 17 μέλη της, λαμβάνοντας αποφάσεις που απομονώνουν τη λεγόμενη «ηγετική» ομάδα Παναγοπούλου - Καραγεωργόπουλου και την προσπάθειά της να επιβάλει εκλογές νοθείας και απάτης, με μαϊμού - αντιπροσώπους, στο ΕΚΠ. Η εν λόγω μειοψηφική ομάδα μάλιστα δεν παρουσιάστηκε καν στη συνεδρίαση, παρότι η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης την κάλεσε, αποστέλλοντας τη σχετική πρόσκληση και με δικαστικό κλητήρα...

Μετά απ' αυτό, η διοίκηση του ΕΚΠ σε απαρτία προχώρησε σε συνεδρίαση του οργάνου και, όπως ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αποφάσισε: Την αναβολή των εκλογών, την αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης και την εκκαθάριση του μητρώου των σωματείων - μελών.

Σε ετοιμότητα και επιφυλακή καλούν τα σωματεία

Σε χτεσινή ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των σωματείων που πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στη νοθεία, την απάτη και την παρέμβαση των μηχανισμών της εργοδοσίας και των ανθρώπων τους, καλούν σε ετοιμότητα και επιφυλακή τους εργαζόμενους της πόλης και σημειώνουν:

«Δεκάδες διοικήσεις σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μαζί με τους εργαζόμενους προχωρήσαμε σήμερα (σ.σ. χτες) σε κατάληψη του κτιρίου του ΕΚΠ για να αποτρέψουμε το πραξικόπημα της μειοψηφίας του ΕΚ να επιβάλει εκ νέου εκλογές νοθείας και απάτης για αύριο (σ.σ. σήμερα) Παρασκευή 8/12.

Τα ταξικά σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους και αυτούς που συμπαραστέκονται σε αυτόν τον αγώνα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσουν η νοθεία και η απάτη στις εκλογές του ΕΚΠ, στα σωματεία και γενικά στο συνδικαλιστικό κίνημα της Πάτρας.

Ο αγώνας και η δράση μας είναι σταθερά και αταλάντευτα προσανατολισμένοι στις δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες. Εξω από τα συνδικάτα η εργοδοσία, η νοθεία και η απάτη. Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών.

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των υπαρκτών πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του ΕΚΠ, αναγκάστηκε η εφορευτική επιτροπή που είχε εκλεγεί στις 14 Νοέμβρη να παραδεχτεί τη μη νομιμότητά της και να παραιτηθεί. Η παρέμβασή μας είχε αποτέλεσμα!

Ανοίγει σήμερα ο δρόμος για να σπάσει το απόστημα των μηχανισμών της εργοδοσίας που έχει κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης, που οργανώνει εκλογές νοθείας και απάτης για να ελέγξει το εργατικό κίνημα και να το υποτάξει στη "δίκαιη ανάπτυξη" των μισθών πείνας και φτώχειας που θέλουν να επιβάλουν κράτος και αφεντικά.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν για την καθολική και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να μην πάει ούτε ώρα χαμένη για την οργάνωσή της. Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς.

Στέλνουμε ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα περάσει η αθλιότητα της κυβέρνησης να περάσει στα μουλωχτά, σαν τον κλέφτη, την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία. Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!

Βροντοφωνάζουμε! Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των αφεντικών! Οι εκλογές νοθείας και απάτης δεν πρόκειται να γίνουν!

Είμαστε σε επιφυλακή! Ολοι οι εργαζόμενοι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να παρέμβουν σε οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!».