Βασικός στόχος της Ελισάβετ Πεσιρίδου είναι μια κούρσα κάτω από τον καλύτερο φετινό της χρόνο, 13.03, που μπορεί να αποδειχθεί ικανός για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Από τα προκριματικά που θα γίνουν το πρωί την πρόκριση για τα ημιτελικά το απόγευμα θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες αθλήτριες από κάθε σειρά και οι τέσσερις με τους καλύτερους χρόνους στο σύνολο. Στην ίδια σειρά με τη Ελληνίδα σπρίντερ θα τρέξει η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Κέντρα Χάρισον (έχει φέτος 12.28), ενώ ξεχωρίζουν ακόμα οι Τόμσον (Τζαμάικα - 12.69), Σάρλον (Μπαχάμες - 12.74), Ταλάι (Λευκορωσία - 12.90).
Στο α' προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας θα αγωνιστεί η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προέρχεται από την εξαιρετική βολή στα 61,53 μ. στο τελευταίο Γκραν Πρι της Καβάλας, επίδοση που θα προσπαθήσει να βελτιώσει προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Το απευθείας όριο έχει οριστεί από τους διοργανωτές στα 62,50 μέτρα.
Eurokinissi |
Στα προκριματικά των 100 μ. με εμπόδια ρίχνεται με αξιώσεις η Ελισάβετ Πεσιρίδου σήμερα το πρωί |
Η Λίλη Αλεξούλη αγωνίστηκε στον προκριματικό του μήκους και χωρίς να βρεθεί σε καλή μέρα έμεινε χαμηλά έχοντας ως καλύτερο άλμα στα 5,94 μ. (-0,2) και δύο άκυρα που την κατέταξαν στην 26η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.