Οι δυνάμεις των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ συναινούν στην αντιλαϊκή επίθεση. Ο,τι κι αν λένε σήμερα «αντιπολιτευτικά», συμφωνούν ότι πρέπει να πληρώσει ο λαός για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Τις κυβερνήσεις τους τις ζήσαμε στο πετσί μας τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν εμπειρία από αυτές. Αλλά και οι προτάσεις τους για τις σχολές αποκαλύπτουν τη στράτευσή τους στα συμφέροντα του κεφαλαίου: Θέλουν τις επιχειρήσεις μέσα στις σχολές να λύνουν και να δένουν, να καθορίζουν το περιεχόμενο των σπουδών, να υποτάσσουν την έρευνα και τη λειτουργία των ιδρυμάτων στην κερδοφορία τους και, από την άλλη, θέλουν τους φοιτητές πελάτες, με δίδακτρα και δάνεια, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με το κόστος των σπουδών!
Τίποτα δεν έχει να περιμένει ο φοιτητής και από τις δυνάμεις των ΕΑΑΚ και τη ΑΡΕΝ (ΛΑΕ) που, αφού πρώτα ζέσταιναν στα Ιδρύματα το κλίμα στο κίνημα για να ανέβει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού βοήθησαν στην καλλιέργεια αυταπατών για την κυβέρνηση, διαδηλώνοντας υπέρ της «σκληρής διαπραγμάτευσής της» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τώρα ξανασερβίρουν την ίδια ξαναζεσταμένη σούπα, για κίνημα εντός των τειχών του συστήματος, σαμποτάροντας με κάθε τρόπο την προσπάθεια αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος.
Απέναντι σ' αυτήν την επίθεση που δέχεται ο κάθε φοιτητής και σπουδαστής, έχει ανάγκη από ένα δυνατό και μαχητικό σύλλογο, σε «θέσεις μάχης» από την επόμενη κιόλας μέρα. Γι' αυτό πρέπει σήμερα να εκλέξει μαζικά στα ΔΣ των συλλόγων τους αγωνιστές από τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, μαχητικούς, πρωτοπόρους. Γιατί απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου χρειάζονται σύλλογοι που θα μπαίνουν μπροστά, οργανώνοντας την πάλη των φοιτητών και σπουδαστών για όλα όσα δικαιούνται στις σπουδές και τη ζωή τους. Χρειάζονται σύλλογοι που θα δίνουν λόγο σε κάθε φοιτητή, θα ενεργοποιούν τις συνελεύσεις και τις επιτροπές ετών, θα οργανώνουν τον αγώνα και την αλληλεγγύη, θα αναπτύσσουν πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα.
Σ' αυτόν το δρόμο μπορεί να ενισχυθεί και η συμπόρευση των φοιτητών μαζί με το λαό, μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Να δυναμώσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η συσπείρωση δεκάδων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα, Επιτροπών Ετών, αλλά και φοιτητών και σπουδαστών απ' όλη την Ελλάδα. Που έχουν πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες για σπουδές και ζωή που αξίζει στη νέα γενιά. Που βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο.
Τα περσινά συγκεντρωτικά αποτελέσματα |