Πολύμορφη δράση του Κόμματος στα Διαβατά
Τρίτη 1 Μάρτη 2016

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος στα Διαβατά
Το Κέντρο Μετεγκατάστασης στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με τον ευρωβουλευτή του Κόμματος, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, και τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Δέλτα. Εκεί, ενημερώθηκε για τις υποδομές και τη λειτουργία του Κέντρου και διαπίστωσε τα προβλήματα στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Οι περίπου 2.000 πρόσφυγες, κύρια Σύροι και Ιρακινοί, διαμένουν στους 180 οικίσκους και σκηνές των οκτώ ατόμων που έχουν τοποθετηθεί.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σε δήλωσή του, σημείωσε: «Οι συνθήκες στο στρατόπεδο, παρά τις προσπάθειες που γίνονται, αναδεικνύουν την ανάγκη κεντρικής οργάνωσης για σίτιση, στέγαση, ιατρική βοήθεια, διερμηνεία, ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πολιτική της ΕΕ. Το κράτος πρέπει να οργανώσει χώρους φιλοξενίας που θα αντιμετωπίζουν όλα τα ζωτικά προβλήματα της σίτισης, της ένδυσης, της θέρμανσης, της ύδρευσης, της ιατρικής περίθαλψης, της διερμηνείας, της νομικής συμπαράστασης, και βεβαίως το άνοιγμα των συνόρων και τη μεταφορά των προσφύγων σε σύγκρουση με τις συμφωνίες και τις αποφάσεις της ΕΕ που κλείνει τα σύνορα στα θύματα της πολιτικής της, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων».

Την περασμένη Τρίτη έγινε στα Διαβατά μαζική εξόρμηση - παρέμβαση, με στόχο την ενημέρωση του λαού της περιοχής για τις εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το Προσφυγικό, από τις Κομματικές Οργανώσεις Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε ως μαζική εξόρμηση, μετατράπηκε όμως σε μαζική πορεία - διαδήλωση στους δρόμους της πόλης. Αποτέλεσε έτσι μια καίρια παρέμβαση ενάντια στις ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις που καλλιεργούνται στην περιοχή, με αφορμή τη λειτουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Αντίστοιχες μαζικές εξορμήσεις - παρεμβάσεις έγιναν τις προηγούμενες μέρες στο Ωραιόκαστρο και στη Χαλάστρα, ενώ σήμερα προγραμματίζεται στη Σίνδο.