Συνεχίζονται οι «θεατρικοί βηματισμοί» στη Λέσβο
Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016

sotiriapsarou.gr

Σκηνή από το «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή;»
Μετά τη Σάμο, το πολυμορφικό φεστιβάλ «Θεατρικοί βηματισμοί», με αιχμή το θέατρο, συνεχίζεται στη Λέσβο με την πλούσια πολιτιστική παράδοση.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα παραστάσεων έχει ως εξής:

7/2, ώρα 20.00 «Το Αμάρτημα της μητρός μου». Το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού σε θεατρική προσαρμογή - σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με πρωταγωνιστές τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη και την Αγάπη Μανουρά.

8 - 9/2, ώρα 21.00: «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ουζουνίδου. 10/2, ώρα 21.00: «Marvin's Room» του Scott Mc Pherson, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Παίζουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας.

16 - 17/2, ώρα 21.00: «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή», από το ομώνυμο βιβλίο της Δήμητρας Πέτρουλα, σε διασκευή Σοφίας Αδαμίδου, σκηνοθεσία Ενκε Φεζολλάρι. Πρωταγωνιστεί η Βέρα Κρούσκα. Παίζουν επίσης οι Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασίου. 18/2, ώρα 21.00: «Η Απολυμένη» του Αντώνη Τσιαπανίτη σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Διδασκάλου. 12 - 13/2, ώρα 21.00 «Ιώβ», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται: 7/2, 11.00 π.μ Εγκαίνια έκθεσης θεατρικών κουστουμιών του ΚΘΒΕ και 12.00 μ. Θεατρικό σεμινάριο από τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη. 15/2, 18.00 μ.μ. θεατρικό σεμινάριο - Διάλεξη του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη (με μαγνητοσκοπημένη προβολή της παράστασης ΜΕΝΓΚΕΛΕ που έχει γράψει ο Θανάσης Τριαρίδης και πρωταγωνιστούν η Μυρτώ Αλικάκη και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος).