ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠΑ
Μακριά από τις διεκδικήσεις και τις πραγματικές ανάγκες των ΑμεΑ

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και ανέδειξε ότι το νομοθέτημα δεν αλλάζει την ουσία της βάρβαρης πολιτικής σε βάρος των αναπήρων

Τετάρτη 1 Ιούλη 2015

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ στα ΚΕΠΑ
Ψηφίστηκε χτες από την κυβερνητική πλειοψηφία και το ΠΑΣΟΚ, επί της αρχής και κατ' άρθρο, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τίτλο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών». Οπως σημείωσε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Σάκης Βαρδαλής, τα ελάχιστα μέτρα, που προβλέπονται για ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, δεν αλλάζουν την ουσία, καθώς το νομοσχέδιο παραμένει ενταγμένο στο πλαίσιο των περικοπών των κοινωνικών παροχών, στη βάση της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για λογαριασμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της ψήφισης επί της αρχής, από την αίθουσα του Κοινοβουλίου απουσίαζαν η ΝΔ και το Ποτάμι. Πάντως, η ΝΔ στις επιτροπές είχε εκφραστεί αρνητικά στο νομοσχέδιο. Η κριτική της ήταν ότι η κυβέρνηση, με τις διατάξεις του νομοθετήματος αυτού, επιδίδεται σε «παροχολογία» (!) «βγάζοντας λάδι» στην ουσία την πολιτική της.

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

Ενδεικτικά, ο Σάκης Βαρδαλής επισήμανε: