Εις υγείαν
Κυριακή 24 Ιούνη 2001

Μοντέρνα λεμονάδα

Τώρα, αν μας ρωτήσετε να σας πούμε γιατί είναι μοντέρνα δεν είμαστε σε θέση να σας απαντήσουμε. Γιατί έτσι θέλει, γιατί έτσι δηλώνει, στην Ελλάδα βρισκόμαστε άλλωστε. Ας τη δοκιμάσουμε όμως. Λοιπόν 2/3 τζιν, 1/3 τσέρι, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αρκετός χυμός λεμονιού. Χτυπάμε στο σέικερ όλα τα υλικά, γεμίζουμε τα ποτήρια ως 3/4 και προσθέτουμε σόδα.

Σταγόνες λεμονιού

3/4 χυμός λεμονιού, 1/4 σουμάδα, παγάκια, Γεμίζουμε τα ποτήρια έως τα 3/4, προσθέτουμε γκαζόζα και το γαρνίρουμε με φρούτα εποχής.

Και το χρυσό λεμόνι

1 κροκάδι αυγού, 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, χυμός λεμονιού άφθονος και παγάκια. Γεμίζουμε τα ποτήρια έως τα 3/4, προσθέτουμε σόδα. Γαρνίρεται με μια φέτα πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Ομως, θέλουμε να σας πούμε κάτι που ασφαλώς θα το ξέρετε, αλλά εμείς οφείλουμε να σας το θυμίσουμε. Τα κοκτέιλ παχαίνουν. Γι' αυτό, προσοχή, δεν είναι ανάγκη να τα πίνετε επειδή εμείς σας τα προτείνουμε. Αλλωστε, τα γράφουμε για τους καλεσμένους σας... Οχι για σας!