Σταγόνα στον ωκεανό οι λίγες προσλήψεις
Σάββατο 21 Φλεβάρη 2015 - Κυριακή 22 Φλεβάρη 2015

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό δεν μπορούν να καλυφθούν με τους «κανόνες» που θα ακολουθήσει και η νέα συγκυβέρνηση
Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς όσοι βγαίνουν στη σύνταξη δεν αναπληρώνονται λόγω του κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε 10 συνταξιοδοτήσεις», ο οποίος φυσικά συνεχίζει να εφαρμόζεται. Και βέβαια, αυτές οι προσλήψεις αφορούν κυρίως επικουρικούς γιατρούς και όχι μόνιμο προσωπικό.

Οπως μας ενημέρωσε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, «αυτό το δρόμο μας δήλωσε ότι θα ακολουθήσει και ο νέος υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχαμε μαζί του ως ΙΣΑ. Ακόμα, δεν πήρε καμία δέσμευση για επαναλειτουργία του "Αγία Βαρβάρα", ενώ, όσον αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι θα συνεχίσει να κινείται στο πλαίσιο του "εξορθολογισμού". Είναι γνωστό ότι για "εξορθολογισμό" και "νοικοκύρεμα" μιλούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση και το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν κατακόρυφα τα χρήματα που βάζει από την τσέπη του ο ασθενής για φάρμακα.

Οι 1.000 προσλήψεις για όλο το σύστημα Υγείας, για τις οποίες μιλά, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις τεράστιες ανάγκες. Οι περισσότερες "λευκές μπλούζες" που βλέπετε γύρω μας είναι φοιτητές και σπουδαστές από ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ. που κάνουν μάθημα και πρακτικές. Ειδικά οι σπουδαστές νοσηλευτές χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν τρύπες, καθώς δουλεύουν κανονικά με ωράριο και δε "μαθητεύουν" απλά».