ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Διαβεβαιώσεις στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2014

Πεδίο κέρδους λαμπρό η πολεμική βιομηχανία για τα αμερικανικά μονοπώλια, που έχουν ήδη ισχυρές βάσεις στην Ελλάδα
Διαβεβαιώσεις για τη συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς έδωσε η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε στο Αμερικανικό Πεντάγωνο με τους βοηθούς υπουργούς Αμυνας των ΗΠΑ John M. McHugh (υπεύθυνος για το στρατό ξηράς, συναντήθηκε πρόσφατα μαζί του και στην Αθήνα), Derek Cholet (υπεύθυνος για θέματα διεθνούς ασφάλειας) και Alan Estevez (υπεύθυνος για την αμυντική βιομηχανία).

Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας, στις συναντήσεις, «όσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις, εκφράστηκε ταύτιση απόψεων και τονίστηκε η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας». Αυτή είναι και η μόνιμη επωδός στις τοποθετήσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων όλο αυτό το διάστημα που οι ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες οξύνονται σε ένα τόξο που καλύπτει τη Μαύρη Θάλασσα, πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Η Φ. Γεννηματά βρίσκεται στις ΗΠΑ από τις αρχές της βδομάδας με αφορμή τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Εκθεση Αμυντικών Συστημάτων «AUSA 2014» που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, «οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα και, όπως ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ διανοίγονται νέες προοπτικές για την ενίσχυση της συνεργασίας, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, όπου εξετάστηκαν κυρίως οι πιθανότητες συμπαραγωγής αμυντικού υλικού μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών εταιρειών. Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα εκπαίδευσης και ανταλλαγής προσωπικού, καθώς και θέματα υγειονομικής πολιτικής και έρευνας - τεχνολογίας».

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μακρόχρονη παραδοσιακή φιλία, μπορούν το επόμενο διάστημα να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους στο χώρο της άμυνας, με αιχμή του δόρατος την αμυντική βιομηχανία», σημείωσε χαρακτηριστικά η Γεννηματά.