Εκδήλωση στα Τρίκαλα για τους πέντε ΕΠΟΝίτες
Τετάρτη 23 Απρίλη 2014

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Παλιοί και νέοι αγωνιστές πήραν μέρος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 5 Τρικαλινούς ΕΠΟΝίτες - Στέργιο Γάτσα, Γιάννη Μπριάζη, Κώστα Στεργιόπουλο, Κώστα Σύρμπας και Αποστόλη Τσανάκα - που απαγχονίστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 18 Απρίλη του 1944.

Η εκδήλωση, που οργάνωσαν από κοινού το παράρτημα Τρικάλων της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, μπροστά στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων, μπροστά στο μνημείο για τους 5 ΕΠΟΝίτες.

Η εκδήλωση άνοιξε με απαγγελία ποιήματος από τη μαθήτρια Στεφανία Ζώη και το φοιτητή Γιώργο Παύλη, ενώ για το χρονικό των γεγονότων αλλά και τα διδάγματα για το σήμερα μίλησε η Γεωργία Καπέτη, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γιώργος Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων, ο Αποστόλης Ζάχος, υποψήφιος δήμαρχος Πύλης και ο Αποστόλης Θωμόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας.

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφανιών στο μνημείο από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και συγγενείς των εκτελεσθέντων ΕΠΟΝιτών, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.