Πορείες Ειρήνης σε άλλες πόλεις

Μέχρι την Κυριακή κορυφώνεται το πρόγραμμα των τοπικών Επιτροπών της ΕΕΔΥΕ

Τρίτη 21 Μάη 2013

Στη Σάμο
Μαζική ήταν η παγκρήτια κινητοποίηση που διοργάνωσαν την Κυριακή οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, στη Βάση της Σούδας στο Μαράθι. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων και ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη. Το απομεσήμερο, η πορεία έφτασε στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση, ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τα φονικά τους σχέδια στην περιοχή, με τη θέληση της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Αζί, εκπρόσωπος Σύρων εργατών.

Την Παρασκευή, πορεία ειρήνης διοργάνωσε και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, από το Μεζούρλο, τόπο εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών κατά την περίοδο 1946-1949, μέχρι την πλατεία Ταχυδρομείου, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση. Αντίστοιχη πορεία έγινε και από την Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας. Στη Σάμο, η πορεία Ειρήνης την Κυριακή ξεκίνησε από το Παλιόκαστρο στο Βαθύ, με τη συμμετοχή Τούρκων αγωνιστών από την Επιτροπή Ειρήνης Σμύρνης, εκ μέρους της οποίας χαιρέτισε ο πρόεδρός της Μπουρχάν Ακσακάλ.

Τις επόμενες μέρες

-- Το Σάββατο 25/5, η Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας οργανώνει πορεία Ειρήνης. Θα ξεκινήσει το απόγευμα από την Ανακασιά και θα καταλήξει στην παραλία του Βόλου. Θα ακολουθήσει εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Συρία.

Στα Χανιά
-- Την Κυριακή 26/5, 9.30 π.μ., η ΕΔΥΕΘ διοργανώνει πορεία Ειρήνης από το Στρατόπεδο Κόδρα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη (ενδιάμεση στάση στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο).

-- Την Κυριακή 26/5, οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου (Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας) διοργανώνουν πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα (γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη) μέχρι την Τρίπολη.

-- Την ίδια μέρα, οι αντίστοιχες Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ διοργανώνουν πικετοφορίες - λαμπαδηδρομίες σε Πάτρα (8:30 μ.μ., Πλατεία Τριών Συμμάχων), Πύργο (8 μ.μ. πλατεία ΟΤΕ) και Ζάκυνθο (8 μ.μ., Νομαρχία).

-- Πορεία ειρήνης, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης, την Κυριακή 26/5. Θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Παναγία και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.



Στη Λάρισα