ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 2-3
Βαδίζει σε καλό δρόμο
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Σε καλό δρόμο έδειξαν να βρίσκονται οι διεθνείς ενόψει των υποχρεώσεών τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας
Με κεκτημένη ταχύτητα από τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Euro, η Εθνική νίκησε τη Νορβηγία στο Οσλο και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει της πρεμιέρας στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας με τη Λετονία (7/9).

Το φιλικό στο «Ούλεβαλ» δεν ήταν από τα βαρετά εκείνα ματς που γίνονται συνήθως τέτοια εποχή μεταξύ εθνικό συγκροτημάτων. Κάθε άλλο. Βοήθησε σ' αυτό το γρήγορο γκολ που πέτυχε με σέντρα - σουτ ο Τοροσίδης στο 7', με τη «βοήθεια» και του γκολκίπερ Γιαρστάιν.

Εκεί έγινε η αρχή. Γιατί λίγο μετά, στο 11', ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0 της Ελλάδας, ενώ η Νορβηγία μείωσε αμέσως, στο 14', μετά το τυχερό σουτ του Χάγκελαντ που βρήκε στον Μανιάτη και ξεγέλασε τον Καρνέζη.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι πήρε εξ αρχής τέτοια μορφή, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Καμία εκ των δύο ομάδων ήθελε να ηττηθεί και μόχθησε στο γήπεδο για το καλύτερο. Η παρουσία του Μήτρογλου αντί του Σαμαρά στο δεύτερο ημίχρονο χάρισε ακόμη περισσότερη οντότητα στην επίθεση της Εθνικής και το τρίτο γκολ στο 57' δεν άργησε να έρθει.

Ο Ρίσε στο 75' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης (46' Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος (81' Σιόβας), Τζιόλης (81' Δημούτσος), Μανιάτης (46' Νίνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (70' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Σαμαράς (46' Μήτρογλου).