ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Διαδηλώσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις
Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΜΑΣ στον ΟΑΣΑ
Διαδηλώνουν σήμερα, στην Αθήνα, φοιτητές και σπουδαστές για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, στη οποία συμμετέχουν και οι Σύλλογοι Νηπιαγωγών και Γεωλογικού και ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας, με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων που στήριξαν το πλαίσιο του ΜΑΣ.

Χτες, διαδήλωσαν οι φοιτητές και οι σπουδαστές στη Θεσσαλονίκη. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διοργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Με το σύνθημα «Δώστε λεφτά για την Παιδεία. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» κάλεσαν το λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθεί και να παλέψει για την ανατροπή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία και των σαρωτικών ανατροπών που χτυπούν το σύνολο των κατακτήσεων του λαού. Σήμερα, στις 10 το βράδυ, το ΜΑΣ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης στους φοιτητές που μαζί με τις οικογένειές τους βιώνουν εντονότερα τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ στην Αθήνα, χτες, διοργάνωσαν κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΑ με αίτημα να δοθούν όλα τα πάσο δωρεάν. Υπενθυμίζουμε πως τα «νέα» πάσο κοστίζουν 2,50 ευρώ και οι φοιτητές καλούνται να τα αγοράσουν από εμπορικά καταστήματα που συνεργάζεται η ανάδοχος εταιρεία. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές φώναξαν συνθήματα και έκαναν εξόρμηση ενημερώνοντας τους περαστικούς. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Στη συνάντηση που έγινε με εκπρόσωπο της διοίκησης του ΟΑΣΑ οι γενικόλογες απαντήσεις έμειναν στο γεγονός πως την ευθύνη έχει το υπουργείο.

Στην Πάτρα
Κινητοποίηση για τα πάσο και τη δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών έγινε απ' τις δυνάμεις του ΜΑΣ στην Πάτρα, που έκαναν κατάληψη στα αστικά λεωφορεία, για να μετακινηθούν οι φοιτητές δωρεάν προς το Πανεπιστήμιο. Η κινητοποίηση είχε επιτυχία και πολλοί φοιτητές μετακινήθηκαν δωρεάν. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για να μην πληρώσει κανένας φοιτητής 2,50 ευρώ για το πάσο και για να έχουν όλοι οι φοιτητές δωρεάν μετακίνηση.

Αύριο, επίσης, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το ΜΑΣ διοργανώνει κινητοποιήσεις στα καταστήματα που έχουν συνάψει συμφωνίες για τη διανομή των πάσο.



MotionTeam

Στη Θεσσαλονίκη