ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Βουλιάζουν το λαό βαθύτερα στη φτώχεια

Τσεκούρι σε κοινωνικά επιδόματα, κατάργηση φοροελαφρύνσεων για μισθωτούς - συνταξιούχους, τρανταχτές ανατιμήσεις φόρων προβλέπει το ΔΝΤ στην έκθεσή του

Σάββατο 19 Μάρτη 2011

Το κεφάλαιο γλεντάει τον πλούτο που κλέβει από το λαό και το πολιτικό του προσωπικό επιχειρεί να βουλιάξει το λαό στη φτώχεια
Ομοβροντία από νέα αντιλαϊκά μέτρα έχει ήδη ετοιμάσει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, με στόχο να μαζέψουν επιπλέον ποσά, τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 και από πάνω άλλα 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις που σκοπεύουν να κλιμακώσουν μέσα στην ίδια περίοδο. Το πακέτο με τα 25 δισ. ευρώ περιέχει 16,5 δισ. ευρώ από την παραπέρα περιστολή δαπανών και πάνω από 8,5 δισ. ευρώ από πρόσθετους αντιλαϊκούς φόρους.

Στην κυριολεξία τα πάντα προσφέρονται πεσκέσι στην αδηφαγία των μονοπωλίων: Τα επιδόματα ανεργίας και το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, η συρρίκνωση και κατάργηση σωρείας φοροελαφρύνσεων για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, η καρατόμηση δαπανών για την Υγεία και για τις αποδοχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέα μαζικά χαράτσια στους αυτοαπασχολούμενους κ.ά. είναι στα μέτρα της επόμενης σφοδρής κλιμάκωσης.

Ετοιμη είναι και μια πρώτη «κοστολόγηση» της βαρβαρότητας, όπως καταγράφεται στην έκθεση που δημοσιοποίησε τις προάλλες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία αποτελεί κόπια των «επεξεργασιών» που του κοινοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για αρχή, βάζουν τα πρόσθετα φετινά μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξουν αποκλίσεις που αργότερα θα «απαιτήσουν ακόμη μεγαλύτερες παρεμβάσεις». Τα μέτρα αυτά φτάνουν στα 3/4 της μονάδας του ΑΕΠ, δηλαδή σε ακόμη 1,8 δισ. ευρώ. Κατά τα λοιπά, η έκθεση προβλέπει: