ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δημοψήφισμα κόντρα στα ψευτοδιλήμματα

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στην προσπάθειά του να «σπάσει» τα κυρίαρχα ψευτοδιλήμματα οργανώνει ένα δημοψήφισμα με πέντε ερωτήματα

Τρίτη 19 Γενάρη 2010

Το ερωτηματολόγιο με το οποίο το ΜΑΣ εξορμά από σήμερα στις σχολές σε όλη τη χώρα
Σήμερα ξεκινάει στις πανεπιστημιακές σχολές και στα ΤΕΙ όλης της χώρας ένα διαφορετικό δημοψήφισμα. Πρόκειται για το δημοψήφισμα που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που στόχο έχει να δείξει ότι τα ψευτοδιλήμματα που καλλιεργούνται θέλουν τους φοιτητές και τους σπουδαστές στη γωνία, μακριά από διεκδικήσεις και αγώνες. Τα ερωτήματα αφορούν την Παιδεία, την Ασφάλιση, την Εργασία, την οικονομική κρίση. Το δημοψήφισμα δε διεκδικεί «δάφνες» στατιστικής έρευνας, αλλά επιδιώκει ν' ανοίξει η συζήτηση στις σχολές για όλα όσα αφορούν τη ζωή των αυριανών εργαζομένων. Η δράση αυτή του ΜΑΣ θα ολοκληρωθεί στις 21 Γενάρη.

Οι ερωτήσεις του δημοψηφίσματος έχουν ως εξής:

Α) Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να δείξουν συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και να πληρώσουν την κρίση που δημιούργησε το κεφάλαιο.

Β) Την κρίση πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Α) Η Παιδεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό, πραγματικά δημόσια και δωρεάν για όλους ανεξαιρέτως.

Β) Εμπόρευμα μόνο για λίγους, πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Α) Το πτυχίο πρέπει να εξασφαλίζει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών.

Β) Οι κόποι χρόνων πρέπει να οδηγούν στο φαύλο κύκλο της διά βίου περιπλάνησης, σε ανεργία - ψευτοκατάρτιση - ψευτοδουλειά και πάλι ανεργία.

Α) Να γυρίσουν την πλάτη στις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που τα βρίσκουν σε όλα με τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες, και στις 17 Δεκέμβρη έκαναν απεργοσπασία.

Β) Να δείξουν κατανόηση στις απαιτήσεις του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων).

Α) Η κοινωνική ασφάλιση έχει κοινωνικό χαρακτήρα, πρέπει να μας καλύπτει όλους ανεξαιρέτως.

Β) Το σχέδιο της κυβέρνησης που στηρίζει την ανταποδοτικότητα (δηλαδή «ό,τι πληρώνεις παίρνεις») είναι δίκαιο.