Πλήρης ενσωμάτωση στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Συζητιέται σήμερα στη Βουλή, το μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο το έδαφος και οι θάλασσες, ακόμα και το έμψυχο υλικό της χώρας, τίθενται υπό ΝΑΤΟική διεύθυνση στις επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ελληνική αποστολή σε παλιότερη αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στο Στρασβούργο
Μια ακόμη προκλητική συμφωνία που εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς προωθεί σήμερα η κυβέρνηση στην Βουλή και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, συζητείται η κύρωση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Ανώτατου Στρατηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) που αφορά την υποχρέωση της χώρας για πλήρη υποστήριξη σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Οι «διευκολύνσεις» περιλαμβάνουν την χρήση του εδάφους και του εναέριου χώρου της Ελλάδας, μετατρέποντάς την απροκάλυπτα σε «ξέφραγο αμπέλι» για την δράση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Καθόλου τυχαία, η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται προς κύρωση την ίδια μέρα που στην Ελλάδα βρίσκεται ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ για να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και την ενεργότερη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτά. Ενδεικτικά παραθέτουμε τις προβλέψεις και τις κατευθύνσεις του εν λόγω μνημονίου. Σύμφωνα με αυτές: