ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Με νίκη έληξε η απεργία των οικοδόμων
Πέμπτη 16 Ιούλη 2009

Από τη συγκέντρωση των οικοδόμων που βγήκαν νικητές στη μάχη με την εργοδοσία
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.--

Εληξε νικηφόρα μετά από μία εβδομάδα η γενική απεργία των εργαζομένων στην κατασκευή των σταδίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το 2010. Οπως ανακοίνωσε, χτες, τόσο η Εθνική Ενωση Ανθρακωρύχων, στην οποία υπάγονται οι οικοδόμοι που εργάζονται στα δημόσια έργα, όσο και η Ομοσπονδία Εργολάβων Δημοσίων Εργων, οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις κατέληξαν, τελικά, σε συμφωνία χτες το πρωί.

Οι οικοδόμοι, που πληρώνονται με περίπου 310 δολάρια το μήνα, ζητούσαν αύξηση 13% και τελικά συμφώνησαν σε αύξηση 12%. Οι απεργοί δήλωναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι και πανηγύρισαν το αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας τους χορεύοντας και τραγουδώντας γύρω από τα, υπό κατασκευή, στάδια, κάτι που έκαναν και καθ' όλη τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης. Ενώ απέρριψαν αίτημα των εργοδοτών να μην ξανακατεβούν σε απεργία.

Ενόψει του Μουντιάλ στη Νότια Αφρική κατασκευάζονται πέντε νέα αθλητικά στάδια αλλά και πολλές άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν τις ποδοσφαιρικές αποστολές.