|
Ο GM Γιάννης Νικολαΐδης σε διασυλλογικό πρωτάθλημα με αντίπαλο τον ΙΜ Κώστα Μουτούση (αριστερά) |
Πολύ καλή εμφάνιση του Ρώσου παγκόσμιου πρωταθλητή
Αλεξάντερ Χάλιφμαν στο τουρνουά της Ολλανδίας (Χουγκεβέεν). Το παιχνίδι του καθώς επίσης η αγωνιστική του διάθεση και η τεχνική του, έκαναν μεγάλη εντύπωση στους σκακιστικούς παρατηρητές οι οποίοι σχολιάζοντας ευμενώς την εμφάνισή του υπογράμμισαν ότι το παιχνίδι του στο συγκεκριμένο τουρνουά, ήταν παιχνίδι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το στιλ προηγούμενων παγκόσμιων πρωταθλητών. Σε ερώτηση σχετική με τη δυναμικότητα του
Κασπάροβ, απάντησε ότι είναι λίγο καλύτερος ο Γκάρι, αλλά εύχεται να... χάσει από τον Κράμνικ, προκειμένου να επαναενοποιηθεί το παγκόσμιο σκάκι!
- Στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης ο Γιάννης Νικολαΐδης ήταν πολύ κοντά στον τίτλο μετά από το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Μπανίκα (8ος) και τη νίκη του επί του Παππά στον 9ο γύρο. Αλλα αποτελέσματα, Χαλκιάς - Μπανίκας 1/2, Σκέμπρης - Θ. Μαστροβασίλης 1/2, Αντσόγλου - Καραγιάννης 1-0, Μουρούτης - Δ. Μαστροβασίλης 1/2. Σε 9 αγώνες η βαθμολογία ήταν: Νικολαΐδης 7 β., Μπανίκας 6 β., Χαλκιάς, Σκέμπρης 5,5 β., Καραγιάννης, Θ. Μαστροβασίλης 4,5 β., Δ. Μαστροβασίλης 4 β., Μαρκίδης 3,5 β., Αντσόγλου 2,5 β., Μουρούτης 1,5 β. και Παππάς 0,5 βαθμό.
|
Ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής της FIDE, Ρώσος GM Αλεξάντερ Χάλιφμαν |
Τέλος, πρωταθλητής Ελλάδας ανακηρύχτηκε ο Χριστόδουλος Μπανίκας με 8 βαθμούς σε 10 αγώνες.