Παπαγεωργίου Βασίλης |
«Δίκαια τα αιτήματα, αλλά δεν αντέχει ο προϋπολογισμός», «εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια», «ό,τι μπορούμε δίνουμε εν μέσω κρίσης», και άλλα τέτοια συγκινητικά.
Ας μαζέψουν, όμως, τώρα τα μαντίλια γιατί δεν τους πιστεύει κανένας. Κι αυτά τα περί «δίκαιων αιτημάτων» ας τα θυμηθούν όταν θα αποφασίσουν να το παίξουν «σκληροί» εναντίον των αγροτών.
Οπως φαίνεται, δε θα αργήσει καθόλου αυτή η ώρα. Ηδη έχει στηθεί το ανάλογο σκηνικό των «αγανακτισμένων» και των πολιτικών δυνάμεων που δε συμφωνούν με τους αποκλεισμούς δρόμων.
Δυστυχώς για τους κυβερνώντες, είναι πολύ πρόσφατα τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ που πήγανε στους τραπεζίτες για να «χάψουν» τα παραμύθια τους οι αγρότες.
Εκεί πώς βρήκανε λεφτά; Πώς ανοίξανε όλα τα σεντούκια; Πώς οι υπουργοί Οικονομίας έγιναν ξαφνικά από τσιγκούνηδες γαλαντόμοι;
Και μη μας πουν ότι τα χρήματα αυτά θα τα πάρουν πίσω ή ότι είναι απλώς εγγυήσεις που δεν επηρεάζουν τα δημοσιονομικά γιατί αυτά είναι ανέκδοτα για μικρά παιδιά.
Βέβαια, αυτό που φροντίζει να λέει και να ξαναλέει η κυβέρνηση είναι το ότι τα αιτήματα των αγροτών «δεν είναι συμβατά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα». Το επανέλαβε χτες και ο Σ. Χατζηγάκης.
Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει όμως είναι ότι μάλλον η ...ύπαρξη Ελλήνων αγροτών δεν είναι «συμβατή με τα ευρωπαϊκά δεδομένα». Αλλο που δε θέλουν να το πουν ευθέως.
Ομως, όταν συναίνεσαν και συνδιαμόρφωσαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και πού πήγαινε το πράγμα. Γι' αυτό, άλλωστε, δε ρώτησαν τους αγρότες.
Οπως και δεν έχουν ρωτήσει ποτέ κανέναν όταν πρόκειται να μας μπλέξουν στις ευρωσυνθήκες και τις «ολοκληρώσεις» στις οποίες μας μπλέκουν...
Γρηγοριάδης Κώστας |