Οι μαθητές στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν στα Χαυτεία και στις μικρές παύσεις από τα αλλεπάλληλα συνθήματά τους έφτανε στ' αυτιά τους ο απόηχος των ομιλιών της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ που γινόταν στην Ομόνοια. Κοινά τα αιτήματα, κοινοί οι στόχοι. Γι' αυτό μπορούν να είναι και κοινοί οι αγώνες. Γι' αυτό κι οι μαθητές όταν «συναντήθηκαν» με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ βροντοφώναξαν «Μαθητές εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά» και τους ακολούθησαν με περίσσιο πάθος και παλμό: «Αγώνας, ρήξη ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», «Η μόρφωση δεν είναι προϊόν, όχι στα σχολεία των πολυεθνικών». Σχολεία από Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πεύκη, Γκράβα και Πατήσια, Ζωγράφου, Βύρωνα, Υμηττό, Παπάγου, Πετρούπολη, Περιστέρι, Αιγάλεω, Ν. Σμύρνη, Καλλιθέα, αλλά και το κέντρο της Αθήνας έφταναν μαζικά με προσυγκεντρώσεις και πανό, μοιράζονταν τις πικέτες του ΣΑΣΑ, συναντιόντουσαν σε κλίμα ενθουσιασμού κι αντάλλαζαν εμπειρίες από τις προσπάθειες και τις κινητοποιήσεις που κάνουν στα σχολεία τους.
Στο ίδιο κλίμα ενθουσιασμού πορεύτηκαν τη Σταδίου μέχρι τη Βουλή και μετά πίσω πάλι από την Πανεπιστημίου, όπου και διαλύθηκαν, στέλνοντας εκπροσώπους τους στη συνεδρίαση του ΣΑΣΑ που έγινε αμέσως μετά. Είχαν ξεκαθαρίσει εξάλλου και κατά τη διάρκεια της πορείας τους ότι ο αγώνας συνεχίζεται με όλες τις μορφές: «Αγώνες, καταλήψεις, πορείες, αποχές, έξω απ' τα σχολεία οι πολυεθνικές».
Στο Συντονιστικό, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι μαθητών πάνω από 60 σχολείων, επαναβεβαιώθηκε το αγωνιστικό πλαίσιο που είχε συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση και ορίστηκε νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 6 Νοέμβρη. Το ΣΑΣΑ καλεί όλα τα τοπικά συντονιστικά που έχουν στηθεί στην Αθήνα και τα συντονιστικά των άλλων πόλεων να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
Για μια ακόμα φορά, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε προχτές στον Πειραιά, οι μαθητές διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν οι αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων των σχολείων τους και για δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική Παιδεία για όλους. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά και αποφάσισε να συμμετέχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, να διοργανώσει συναυλία διαμαρτυρίας το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή και να συμμετέχει στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη.
Μαζική και δυναμική ήταν η συμμετοχή των μαθητών στη Θεσσαλία με πορείες που κατέληξαν στους χώρους των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ.
Στη Λάρισα οι διαδηλωτές μαθητές έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από τους απεργούς εργαζόμενους και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ χαιρέτισε εκπρόσωπος του Συντονιστικού Σχολείων Λάρισας. Μετά τη διαδήλωση, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, συνεδρίασε το Συντονιστικό, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 22 σχολεία του νομού και αποφάσισε την πολύμορφη συνέχεια των αγώνων. Στις 27 Οκτώβρη προγραμματίζουν μαθητική συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου και την ερχόμενη βδομάδα παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τη Νομαρχία. Για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν, μαζικά και δυναμικά, οι μαθητές στην πορεία που θα γίνει στην πόλη.
Αντίστοιχα μαθητικές συγκεντρώσεις έγιναν προχτές, σε Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Αρτα, Αγρίνιο, Κέρκυρα.