ΠΑΡΝΗΘΑ
Το δάσος είναι λαϊκή περιουσία

Τα σχέδια για εμπορευματοποίηση του ορεινού όγκου δε θα περάσουν, επισημαίνει η Αχτιδική Επιτροπή Μενιδίου, Ανω Λιοσίων, Βόρειων Χωριών του ΚΚΕ

Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά ήρθε το ΠΔ για να χωρίσει το βουνό σε ζώνες, ανοίγοντας το δρόμο για ιδιωτική εκμετάλλευση
«Στα σχέδια για τσιμεντοποίηση της Πάρνηθας θα μας βρουν μπροστά τους. Το δάσος είναι λαϊκή περιουσία». Το παραπάνω ξεκάθαρο μήνυμα και προειδοποίηση στέλνει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Μενιδίου, Ανω Λιοσίων, Βόρειων Χωριών του ΚΚΕ με αφορμή την έγκριση από το ΣτΕ του τροποποιημένου ΠΔ για τον καθορισμό ζωνών της Πάρνηθας, προκειμένου να περάσουν τα σχέδια εμπορευματοποίησης της γης μέσα στον ορεινό όγκο και να ανοίξει ο δρόμος για την τσιμεντοποίησή του.

«Το ΚΚΕ, όπως σημειώνεται ειδικότερα στην ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε τους υπεύθυνους γι' αυτά τα σχέδια σε βάρος του ορεινού όγκου της Πάρνηθας. Δηλαδή, την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζεται τόσα χρόνια με τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων και το χάρισμα δημόσιας γης σε επιχειρηματίες. Ετσι, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα, ήρθε το ΠΔ για να χωρίσει το βουνό σε ζώνες, ανοίγοντας το δρόμο για ιδιωτική εκμετάλλευση. Και όσα δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν τότε, το καταφέρνουν τώρα με το τροποποιημένο ΠΔ που εγκρίθηκε από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο».

Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί συνδικάτα, φορείς, συλλόγους, τη νεολαία να πάρουν πρωτοβουλίες, να δυναμώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν: Να καταργηθεί το ΠΔ του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Να συγκροτηθεί ενιαίος Δημόσιος Φορέας Διαχείρισης της δασικής περιουσίας και δασοπροστασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στελέχη μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων των όμορων δήμων της Πάρνηθας με πρωτοβουλία που πήραν συγκρότησαν την «Επιτροπή για την προστασία της Πάρνηθας» και διοργανώνουν ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 14 του Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στο δημαρχείο Αχαρνών (Μενίδι) με στόχο τη διεύρυνσή της και το συντονισμό της δράσης.