Εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «πλεύρισαν» το ΚΕΚ, ζητώντας να προωθήσουν στη δουλειά τους απόφοιτους του Κέντρου!
Από παλιότερη διαμαρτυρία των σπουδαστών και των γονιών τους |
«Εχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι! Είμαστε νέοι άνθρωποι και ξέρουμε ότι το μέλλον μας δεν πάει πουθενά. Ηρθαμε εδώ να εκπαιδευτούμε για να βρούμε δουλειά και το μόνο που κάνουμε είναι να παίρνουμε μια βεβαίωση που δεν έχει κανένα αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Μας στέλνουν από πρόγραμμα σε πρόγραμμα και δουλειά δε βρίσκουμε ποτέ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιαναπηρικής πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Και πώς να ζήσει κανείς με τα 220 ευρώ της Πρόνοιας;», ξέσπασε η οργή των μαθητών.
«Σε πρόσφατη κινητοποίησή μας στο υπουργείο Απασχόλησης μας υποσχέθηκαν την προκήρυξη 1.000 θέσεων μέσω του Ν. 2643/98, όταν οι άνεργοι ΑμΕΑ είναι εκατοντάδες χιλιάδες! Ο Νόμος προβλέπει τουλάχιστον μια προκήρυξη κάθε χρόνο. Η τελευταία έγινε το 2004 και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις», κατήγγειλαν.
Το ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου, το μοναδικό ΚΕΚ στην Αττική, σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών, στεγάζεται σε εντελώς ανεπαρκές κτίριο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι απόφοιτοι μένουν άνεργοι, ενώ οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται εκεί (στην πλειοψηφία τους ωρομίσθιοι) παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβρη του 2007!
Σε αυτές τις συνθήκες, τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΚ συνάντηση με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) που θέλει να αναλάβει να προωθήσει τους απόφοιτους του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στην αγορά εργασίας! Η απαράδεκτη πρόταση ξεσήκωσε τις αντιδράσεις της μαθητικής κοινότητας του ΚΕΚ, που ξεκαθάρισε και διά του προέδρου της στη συνάντηση ότι οι μαθητές αρνούνται να χρησιμοποιηθούν απ' τους κάθε είδους μεσάζοντες που θα κερδοσκοπούν με την ανάγκη τους για δουλειά.
Οι μαθητές, με σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων το τελευταίο διάστημα, απαιτούν δουλειά για όλους τους απόφοιτους ικανούς προς εργασία ΑμΕΑ, προστατευόμενα παραγωγικά εργαστήρια με ευθύνη του κράτους, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και μονιμοποίησή τους κ.ά.