Υποκρισία
Παρασκευή 2 Μάρτη 2007

Παπαγεωργίου Βασίλης

Και τι δεν ακούστηκε για τις προχτεσινές συμπλοκές μέσα κι έξω από το κτίριο της Νομικής! Αρχισαν, ξαφνικά, κάποιοι να πέφτουν από τα σύννεφα, άλλοι να μιλούν για παθογένεια της Παιδείας, να συμβουλεύουν με «πατρικό» ύφος ότι δε λύνονται έτσι τα προβλήματα ή να ωρύονται ότι οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στα πανεπιστήμια, για να σπουδάσουν κι όχι να κάνουν καταλήψεις και να δέρνονται... Ακούστηκε και προβλήθηκε κάθε είδους ερμηνεία και «βαθυστόχαστη ανάλυση» για το γεγονός, φτάνει αυτή να αποπροσανατόλιζε από την πραγματικότητα των αγώνων.

Είναι, όμως, πράγματι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα; Οι διάφοροι «έγκριτοι» αναλυτές δεν έτυχε να ακούσουν για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που κινητοποιούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όποτε θέλουν να χτυπήσουν έναν αγώνα; Δεν έτυχε να ξανακούσουν ποτέ για τους φουσκωτούς της ΟΝΝΕΔ; Την περίοδο της δολοφονίας του Τεμπονέρα πού ήταν αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες, «διάβαζαν» όπως ο Χριστόδουλος στη χούντα;

Αν έχουν κότσια, ας πάρουν πραγματικά θέση να πουν ότι συμφωνούν με την καταστολή των κινητοποιήσεων, με τα χημικά, με τους τραμπούκους κ.ο.κ. Αν δεν μπορούν, τουλάχιστον ας σιωπήσουν. Ας αφήσουν την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για το τι γίνεται στις σχολές.