Ο Ιορδάνης Τσομίδης (δεξιά) μαζί με τον οργανοποιό Παν. Βάρλα |
Την ίδια περίπου εποχή θα κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού, συμμετέχοντας σε λαϊκές ορχήστρες που περιόδευαν σε μαγαζιά της επαρχίας. Θα πιάσει δουλιά στο μαγαζί του «Περιβόλα» στην Κοκκινιά, μαζί με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη. Από τότε καθιερώθηκε σαν ένας απ' τους καλύτερους μπουζουξήδες στα λαϊκά πάλκα.
Το 1957 ο Ιορδάνης Τσομίδης, όπως και τόσοι άλλοι δεξιοτέχνες μπουζουξήδες, θα φύγει για δουλιά στην Αμερική. Για 15 περίπου χρόνια θα παίξει σε μαγαζιά της Νέας Υόρκης, του Λος Αντζελες, του Σαν Φρανσίσκο και αλλού. Εκεί θα γίνει ονομαστός όχι μόνο ανάμεσα στους Ελληνες, αλλά και στους Αμερικανούς ακροατές, αποκτώντας διάσημους φίλους, όπως ο Τζακ Νίκολσον, η Τζέιν Φόντα, η Σίρλεϊ Μακλέιν.
Το 1973 ο Ιορδάνης θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα προσπαθήσει να φτιάξει ένα δικό του μαγαζί. Δεν τα καταφέρνει και ξαναφεύγει. Παίζει πάλι στην Αμερική σε μαγαζιά και συναυλίες στην Ευρώπη, σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Στο εξωτερικό θα ηχογραφήσει αρκετούς δίσκους. Ανάμεσά τους υπάρχει και η συμμετοχή του σε έναν τζαζ δίσκο που ηχογράφησε το 1966 με τον σαξοφωνίστα Φιλ Γουντς. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στην Καλλιθέα.