Η καλύτερη απάντηση

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΧΑΡΑΥΓΗ» της Κύπρου, της Κυριακής 1ης του Γενάρη 2006

Τρίτη 3 Γενάρη 2006

Με το έμπα του νέου χρόνου η νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων ετοιμάζεται να κάνει ακόμα ένα νέο αυταρχικό βήμα. Να ποινικοποιήσει τη λαϊκή αγωνιστική δράση της πιο πρωτοπόρας δύναμης του πλανήτη. Των κομμουνιστικών και αριστερών δυνάμεων που εξακολουθούν να είναι το ανάχωμα για την επέλαση των πιο αντιδραστικών δυνάμεων με το μάντρωμα των λαών. Το επαίσχυντο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, το οποίο ψήφισε η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος το δεύτερο 15νθήμερο αυτού του μήνα, στοχεύει στην ποινικοποίηση της δημοκρατικής δραστηριότητας και στρέφεται ευθέως ενάντια στις ελευθερίες και στα δικαιώματα των λαών. Η ρεβανσιστική διάθεση των φασιστοειδών εισηγητών διαχέεται μέσα από αυτό το εκτρωματικό μνημόνιο, το οποίο δεν είναι γέννημα ενός νοσηρού εγκεφάλου, αλλά μια συνειδητή κήρυξη πολέμου ενάντια στους όπου Γης κομμουνιστές.

Μιλούν για δήθεν εγκλήματα του κομμουνισμού τα γεράκια της νέας τάξης και οι ορντινάτσες τους, ενώ ολόκληρος ο προοδευτικός πλανήτης δακτυλοδείχνει με απέχθεια τις ανομίες και τα εγκλήματα της δικής τους ιδεολογίας. Παράνομες επεμβάσεις σε ανεξάρτητες χώρες, δοτές κυβερνήσεις ύστερα από «χρωματισμένες» δήθεν επαναστάσεις σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες, με πακτωλούς δολαρίων να αγοράζουν συνειδήσεις, φυλακές Αμπού Γκράιμπ, Γκουαντάναμο και ιπτάμενα κελιά της CIA, τρομονόμοι και φακελώματα είναι η σοδειά του νεοϊμπεριαλισμού. Θέλουν να δώσουν προληπτικά χτυπήματα στις δυνάμεις εκείνες που μάχονται κατά του σκοταδισμού και του αυταρχισμού για να θωρακίσουν την αμαρτωλή τους εξουσία. Τρέμουν την αναβίωση της πιο προοδευτικής ιδεολογίας στις χώρες που υποχώρησε και «κτυπούν» τα επιτεύγματα που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα. Πιέζουν και εκβιάζουν με εκτρωματικά ψηφίσματα και επιχειρούν να αντιστρέψουν τις έννοιες.

Πανηγυρίζει το φασισταριό και οι νοσταλγοί του ναζισμού πως επέρχεται η δικαίωσή τους. Αυτό δεν πρέπει να περάσει. Κανένας προοδευτικός άνθρωπος - συνειδητοποιημένος ή αδιάφορος - δεν πρέπει να επιτρέψει αυτό το πισωγύρισμα. Οι ιδέες δε φυλακίζονται.

Οι ΑΚΕΛιστές με το έμπα του νέου χρόνου ετοιμάζονται να κορυφώσουν τους εορτασμούς για τα 80χρονα του τιμημένου κόμματός τους. Αυτήν την ένδοξη πορεία μας, που έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στους δέλτους της κυπριακής ιστορίας, θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Θα αναδείξουμε το κόμμα μας ακόμα μια φορά στην πρωτοκαθεδρία για να συνεχίσει να διαδραματίζει τον πρωτοποριακό του ρόλο. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που οραματίζονται πισωγυρίσματα και αποδυνάμωση του ΑΚΕΛ. Ντόπιους και ξένους. Με την ακούραστη δουλειά μας θα στείλουμε το μήνυμα και πέραν από τα σύνορα της μικρής Κύπρου πως η εγγύηση των λαών για ένα καλύτερο αύριο είναι η Αριστερά.


Της
ΑΝΔΡΟΥΛΑΣ ΓΚΙΟΥΡΩΦ*
*Η Ανδρούλα Γκιούρωφ είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και αρχισυντάκτρια της «ΧΑΡΑΥΓΗΣ»