Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους Ανέστη Θεοδωρίδη απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Eurokinissi |
Οι ταξικές δυνάμεις των τραπεζοϋπαλλήλων, δίνουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους της ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ τη μάχη για την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή συναδέλφου τους |
Ο Ανέστης Θεοδωρίδης, είναι στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του Παραρτήματος Νέων Θεσσαλονίκης της ΟΤΟΕ. Απολύθηκε γιατί προσπάθησε να στήσει σωματείο στον εργασιακό του χώρο και επειδή συμμετείχε στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και στην τελευταία πανεργατική απεργία στις 26 Ιούλη.
Η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης των δράσεων του ΠΑΜΕ, για να ανακληθεί η απόλυσή του. Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της περιφερειακής διεύθυνσης της ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ στη Θέρμη και στο κεντρικό υποκατάστημα της τράπεζας στην Οδό Τσιμισκή.
Το ΠΑΜΕ, από την πρώτη στιγμή, ξεκαθάρισε πως θα δώσει τη μάχη μέσα και έξω από τα καταστήματα της ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ. Θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας, που στόχο έχει την πλήρη καθυπόταξη των εργαζομένων στην εργοδοτική ασυδοσία.
Στο μεταξύ, την επόμενη Τρίτη είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει μέσω της ΟΤΟΕ ο απολυμένος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ.
Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της ΝΟΒΑ ΜΠΑΝΚ, στη Συγγρού, πραγματοποίησε χτες το πρωί η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, καταγγέλλοντας τη συνδικαλιστική δίωξη του Ανέστη Θεοδωρίδη και απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσής του. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης. Κάτω από την πίεση που άσκησε η απεργία των εργαζομένων και η δράση των ταξικών δυνάμεων, η διοίκηση ζήτησε να γίνει νέα συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου - όπως είπε - να βρεθεί λύση στο θέμα που δημιουργήθηκε.