Πλούσια συζήτηση με τους νέους εργαζόμενους

Προφεστιβαλική παρέμβαση χτες και στον «Ευαγγελισμό»

Πέμπτη 14 Ιούλη 2005

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση στον «Ευαγγελισμό»
Το τραπεζάκι που είχαν στήσει στο κυλικείο του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» τα μέλη της ΚΝΕ στο χώρο, στο πλαίσιο της χτεσινής προφεστιβαλικής εκδήλωσης, αποτέλεσε πόλο έλξης για τους νέους εργαζόμενους στα μικρά διαλείμματα που έκαναν.

Από τα 35 ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν, το 85,2% θεωρεί την απεργία έναν αποτελεσματικό τρόπο πάλης, ενώ το 58,8% απορρίπτει τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Το 32% υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, ενώ το 47,5% θέλει να πληροφορηθεί καλύτερα για τις προτάσεις και τη δράση του ΠΑΜΕ.

Ενα μεγάλο κομμάτι νέων εργαζόμενων, απασχολείται είτε με συμβάσεις 8 ή 12 μηνών, είτε μέσω προγραμμάτων «stage», είτε με τη μορφή πρακτικής άσκησης για τελειόφοιτους ΤΕΙ και ΤΕΕ ή ως ειδικευόμενοι γιατροί. Στόχος της οργάνωσης ήταν μέσα και από την προφεστιβαλική δραστηριότητα, να δοθεί το μήνυμα της αναγκαιότητας κοινής δράσης και συσπείρωσης όλων των εργαζομένων.

Οι νέοι της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ στο πλαίσιο της πλατιάς πολιτικής εξόρμησης σε νέους εργαζόμενους, που πραγματοποιούν στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ, βρέθηκαν επίσης χτες έξω από τα γραφεία των εταιριών «Vodafone» και «Infote».